<strong>ENGELSK SEIER:</strong> De engelske jentene jubler etter en av de to scoringene mot Colombia i fotball-VM seint i kveld. Nå blir de engelske jentene Norges motstander i åttedelsfinalen. Foto: NTB Scanpix
ENGELSK SEIER: De engelske jentene jubler etter en av de to scoringene mot Colombia i fotball-VM seint i kveld. Nå blir de engelske jentene Norges motstander i åttedelsfinalen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

England blir Norges motstander i 8-delsfinalen

Spilles mandag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• England - Colombioa 2-1
• Frankrike - Mexico 5-0

(Dagbladet): Kveldens VM-kamper ville avklare hvem som ville bli Norges motstander i VM-åttedelsfinalen førstkommende mandag. Frankrike sikret seg seier i pulje F etter 5-0-seieren mot Mexico, og dermed blir England neste motstander for Norge - etter at de slo Colombia 2-1 seint i kveld.

Frankrike og England endte likt på poeng, men Frankrikes storseier sikret dem en bedre målforskjell som ga gruppeseier.

NRKs fotballekspert Karl-Petter Løken spår en tøff åttedelsfinale for Norge, men han mener samtidig at Even Pelleruds jenter har en ok mulighet.

- Både England og Norge har vært ujevne i så langt i mesterskapet. De har vært svake når de har levert under pari, men begge er også gode på sitt beste, sier Løken til NRK.

- Men om Norge er på samme nivå som i andreomgangen mot Tyskland, så slår dem England, mener han.

Ekspert Lise Klaveness i NRK-studioet vurderer England som et sterkere lag totalt sett, men at Norges styrker kan vippe åttedelsfinalen i norsk favør.

- Norge har større offensive profiler enn England, og ikke minst dreier det seg om noen krafttanks, som Ada Hegerberg & Co., som kan skape noe på egenhånd, er Klaveness' vurdering.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer