ENGELSK SEIER: De engelske jentene jubler etter en av de to scoringene mot Colombia i fotball-VM seint i kveld. Nå blir de engelske jentene Norges motstander i åttedelsfinalen. Foto: NTB Scanpix
ENGELSK SEIER: De engelske jentene jubler etter en av de to scoringene mot Colombia i fotball-VM seint i kveld. Nå blir de engelske jentene Norges motstander i åttedelsfinalen. Foto: NTB ScanpixVis mer

England blir Norges motstander i 8-delsfinalen

Spilles mandag.

• England - Colombioa 2-1
• Frankrike - Mexico 5-0

(Dagbladet): Kveldens VM-kamper ville avklare hvem som ville bli Norges motstander i VM-åttedelsfinalen førstkommende mandag. Frankrike sikret seg seier i pulje F etter 5-0-seieren mot Mexico, og dermed blir England neste motstander for Norge - etter at de slo Colombia 2-1 seint i kveld.

Frankrike og England endte likt på poeng, men Frankrikes storseier sikret dem en bedre målforskjell som ga gruppeseier.

NRKs fotballekspert Karl-Petter Løken spår en tøff åttedelsfinale for Norge, men han mener samtidig at Even Pelleruds jenter har en ok mulighet.

- Både England og Norge har vært ujevne i så langt i mesterskapet. De har vært svake når de har levert under pari, men begge er også gode på sitt beste, sier Løken til NRK.

- Men om Norge er på samme nivå som i andreomgangen mot Tyskland, så slår dem England, mener han.

Ekspert Lise Klaveness i NRK-studioet vurderer England som et sterkere lag totalt sett, men at Norges styrker kan vippe åttedelsfinalen i norsk favør.

- Norge har større offensive profiler enn England, og ikke minst dreier det seg om noen krafttanks, som Ada Hegerberg & Co., som kan skape noe på egenhånd, er Klaveness' vurdering.