- England er det beste laget vi har møtt siden august

Da spilte Frankrike mot Norge. Og tapte.

ULLEVAAL-TAP: Laurents Blanc tapte 2-1 for Norge på Ullevaal i august. Nå venter England. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
ULLEVAAL-TAP: Laurents Blanc tapte 2-1 for Norge på Ullevaal i august. Nå venter England. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIXVis mer

(Dagbladet): For drøyt tre måneder siden debuterte Laurent Blanc som fransk landslagssjef på Ullevaal. Det endte med norsk 2-1-seier.

- Norge spilte som forventet. De skapte mange sjanser og scoret på to av dem. Det jeg beklager er at vi ikke greide å holde på ledelsen etter at vi scoret, sa Blanc etter kampen.

Onsdag kveld sender han sine beste - eller i hvert fall de beste av dem som ikke er utestengt av eget forbund - ut på Wembley mot England.

- Det blir topp motstand og det beste laget vi har møtt siden august, sier Blanc ifølge Sky Sports.

Tre 2-0 på rad Den franske landslagssjefen sier ikke noe om det er Norge han sikter til, men franskmennene spilte ingen andre kamper i august. Etter den kampen har de møtt Hviterussland hjemme (tap 0-1), Bosnia borte (seier 2-0), Romania hjemme (seier 2-0) og Luxembourg hjemme (seier 2-0).

Onsdagens dyst mot Wembley blir Blancs store svenneprøve som landslagssjef.

- Det er mange av dere som vil se hva det franske laget kan gjøre mot England. Jeg er i samme båt. Jeg vil se et sterkt signal fra spillerne om at de takler slike omstendigheter, sier han.

Innrømmet flaks Etter kampen på Ullevaal i august kom Drillo med en umiddelbar innrømmelse. Han hadde ingen problemer med å innse at Norge hadde flaks mot franskmennene.

- Vi møtte et veldig sterkt lag, og etter en halvtime tenkte jeg at dette var en kamp vi kanskje kom til å tape. De var sterkere enn oss i lufta og viste meget gode ferdigheter med ball. Jeg tror få lag i verden ville greid å slå det laget vi møtte.

- Jeg vil påstå at resultatet var bedre enn prestasjonen, men likevel var det perioder hvor jeg satt og koste meg, sa Egil Olsen.

Blanc virket ganske enig.

- I dag må vi se bak resultatet og jeg så mange interessante ting.

VIL HA SVAR: Laurent Blanc vil ha svar fra spillerne på Wembley onsdag kveld. Foto: EDDIE KEOGH / REUTERS
VIL HA SVAR: Laurent Blanc vil ha svar fra spillerne på Wembley onsdag kveld. Foto: EDDIE KEOGH / REUTERS Vis mer