Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- England er et avsluttet kapittel

Derfor valgte Gudjohnsen Monaco.

VRAKET ENGLAND: Eidur Gudjohnsen kunne valgt en retur til England, men valgte til slutt Monaco på grunn av gode økonomiske betingelser og ikke minst et løfte om en sentral rolle og mye spilletid. Foto: Gustau Nacarino, Reuters/Scanpix
VRAKET ENGLAND: Eidur Gudjohnsen kunne valgt en retur til England, men valgte til slutt Monaco på grunn av gode økonomiske betingelser og ikke minst et løfte om en sentral rolle og mye spilletid. Foto: Gustau Nacarino, Reuters/Scanpix Vis mer

REYKJAVIK (Dagbladet.no): Eidur Gudjohnsen forlot Barcelona rett før overgangsvinduet stengte. Mange trodde islendingen ville finne veien tilbake til England, der spesielt West Ham virket sannsynlig.

Men den tidligere Chelsea-spissen endte i stedet opp i Monaco.

- Var Monaco førstevalget ditt?

- Jeg tok de alternativene jeg hadde og la dem foran meg. Da så jeg at Monaco ga meg et godt tilbud både økonomisk og fotballmessig, sier Gudjohnsen til Dagbladet.

- Vil spille mer
Det er viktig for ham å få spilletid. I Barcelona har kampen om plassen gjort at det har blitt mange kamper på benken.

- Etter hva jeg har forstått, får jeg en sentral rolle på laget. Det er det viktigste nå, fordi jeg føler at jeg ikke har spilt regelmessig nok de tre siste årene, til tross for at jeg har fått min andel kamper. Jeg ønsker å spille flere kamper hver sesong, sier 30-åringen.

Fra før av har han spilt i Nederland (PSV), England (Bolton, Chelsea) og altså nå sist Spania.

- Betydde det noe å komme til et nytt land?

- Ja, jeg tror mange som følger med på fotball ventet at jeg skulle ta den enkle veien å dra tilbake igjen til England. Engelsk fotball har vært en viktig del av min karriere. Jeg var der i åtte år, men nå er det et avsluttet kapittel. Selv om man aldri skal si aldri, legger han til.

Dyr kaffe
I Monaco får han møte en helt ny fotballkultur.

- Nå ønsket jeg å prøve noe helt annerledes. Jeg er veldig fornøyd med den avgjørelsen jeg har tatt, sier han.

- Hadde solen på Rivieraen noe å si?

- Som islending tror jeg ikke jeg skal være så kresen på været, sier Gudjohnsen mens regnet pøser ned over treningsbanen til Fram Reykjavik.

Men han legger ikke skjul på at det er fint å flytte til Monaco.

- Selvsagt er det et fantastisk sted med fantastisk vær, fantastisk mennesker, dyr kaffe og alt det der. Men det viktigste var selvsagt det treneren og sportsdirektøren kunne tilby meg, sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling