DET ER IKKE DETTE RØDE KORTET SOM ER PROBLEMET: Her mister Wayne Rooney minst en av kampene i gruppespillet i EM-sluttspillet i sommer. Men det er ikke utestengelsen av Rooney som er Englands problem, mener Gary Neville.Foto:AP /Darko Bandic
DET ER IKKE DETTE RØDE KORTET SOM ER PROBLEMET: Her mister Wayne Rooney minst en av kampene i gruppespillet i EM-sluttspillet i sommer. Men det er ikke utestengelsen av Rooney som er Englands problem, mener Gary Neville.Foto:AP /Darko BandicVis mer

- England er ikke i nærheten av å kunne vinne EM

Gary Neville slakter det engelske selvbildet.

(Dagbladet): Siden 1966 har engelskmenn generelt ment at landslaget i fotball har vært favoritter til å vinne samtlige mesterskap. Som kjent har ikke det samme landslaget vunnet noen verdens ting siden den gang.

Gary Neville, som fikk 85 landskamper før han la opp ifjor, er Sky Sports hovedekspert på engelsk fotball og omtaler det engelske landslaget på en måte man sjelden hører i fotballens hjemland.

Sjanseløse på EM-gull
I spalten sin (ikke på nett) i The Mail on Sunday river han vekk alt patriotiske engelskmenn måtte ha av håp om nye triumfer i Polen og Ukraina til sommeren.

- Når jeg ser kynisk på det, er ikke et lag med John Terry, Gary Cahill, Scott Parker, Gareth Barry, Darren Bent og Rooney i sentrallinjen i nærheten av å være gode nok til å utfordre de store nasjonene som Spania, skriver Neville ifølge fotballmagasinet FourFourTwo

- Og nå snakker vi om at Rooney kanskje må stå over to kamper i EM-sluttspillet, mens det vi egentlig burde snakke om er sentrallinja i et lag som ikke har bevegelighet og som ikke klarer å holde på ballen.

Viktig vennskapskamp
England skal møte Spania i en vennskapskamp 12. november, en kamp Neville mener er den viktigste kampen England kommer til å spille på lang, lang tid.

Først og fremst fordi Fabio Capello, uten den eneste verdensklassespilleren Neville mener han har til rådighet, skal gi engelskmennene en pekepinn på hva som trengs for å vinne mot de aller beste.

- Det blir som en cupfinale. Capello må på en eller annen måte få til det ingen andre engelske managere har klart de siste femten årene, og det er å få spillerne til å tro at den kampen kan bli den viktigste kampen i karrieren, skriver Neville.

- Jeg rakker ikke ned på enkeltspillere, det er flere veldig gode spillere i troppen. Men kollektivt, bortsett fra Rooney, er det nesten ikke fart, det er lite kreativitet og nesten ikke rotasjon i posisjonene.

SKJØNNER IKKE HVORDAN ENGLAND KAN VINNE: Gary Neville mener Fabio Capellos menn mangler alt for å vinne EM i Polen og Ukraina i sommer.Foto:  AFP / Saeed Khan
SKJØNNER IKKE HVORDAN ENGLAND KAN VINNE: Gary Neville mener Fabio Capellos menn mangler alt for å vinne EM i Polen og Ukraina i sommer.Foto: AFP / Saeed Khan Vis mer