Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

England får ingen ekstra CL-plass

Liverpool kan få Evertons Champions League-plass

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LONDON (Dagbladet): Tror du at Liverpool er klar for neste års Champions League om de vinner finalen i år? Tro om igjen, og hør heller på hva Sami Hyypiä har å si.

Utrolig nok er ikke vinneren av Champions League direkte kvalifisert til å forsvare tittelen påfølgende sesong. Ifølge UEFA-reglene må lagene kvalifisere seg til turneringen gjennom hjemlig seriespill. England har fire plasser, og dette betyr at Liverpool må vinne sine tre gjenværende kamper i ligaen, samtidig som Everton bare kan ta fem poeng på sine fire kamper.

Direktør (og Liverpool-supporter) Brian Barwick i Det engelske fotballforbundet (FA) vurderer dette såpass meningsløst at han sist uke la press på UEFA for å gi England fem plasser i Champions Leauge neste år - om det skulle bli som skissert ovenfor. UEFA-direktør Lars-Christer Olsson avfeide i går dette tvert.

Fratatt plassen

- England får aldri mer enn fire plasser, så dette er en beslutning vi overlater til FA, sier han.

Og mener med det at det står FA fritt å gjøre slik fotballforbundet i Spania gjorde da Real Madrid vant Champions League i 2000, men ble nummer fem i ligaen samme vår. Real Zaragozza ble nummer fire, men ble fratatt CL-plassen til fordel for Real Madrid.

Hyypiä-refs

Til fortvilelse og raseri for Everton-fansen, så utelukket faktisk ikke en talsmann for FA i går at Liverpool kan komme inn bakveien - på bekostning av Everton.

Visekaptein Sami Hyypiä refser sine egne etter prestasjonene som gjør at de henegr etter i ligaen. Lørdag ble det et nytt flaut tap for Crystal Palace.

- De ville vinne mer enn oss. Jeg var på banen og så hva som skjedde. Det var ikke nok av oss som ga det vi hadde. Det har vært slik i for mange kamper denne sesongen, sa han til lokalavisa Liverpool Echo i går.

REFSER SEG SELV: Sami Hyypiä sier at spillerne kan skylde seg selv.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!