England fortviler over «kapteinens forbannelse»

Ferdinand og Capello mener båndet betyr uflaks.

LANGT NEDE: Rio Ferdinands agent sier England-kapteinen mener han er rammet av en forbannelse. Her går Rio på krykker inn i bussen - VM blir det ikke.Foto: SCANPIX/AP/Kirsty Wigglesworth
LANGT NEDE: Rio Ferdinands agent sier England-kapteinen mener han er rammet av en forbannelse. Her går Rio på krykker inn i bussen - VM blir det ikke.Foto: SCANPIX/AP/Kirsty WigglesworthVis mer

||| (Dagbladet): Det fotballelskende England våkner opp groggy denne helga, etter at det ble klart at kaptein Rio Ferdinand mister årets VM på grunn av en kneskade.

Ferdinand ble skadet på tampen av treninga i går, og haltet i bussen på krykker. Den bussen har retning rett mot Storbritannia.

Nå mener engelskmennene at det hviler en forbannelse over laget, og spesielt kapteinene.

- Jeg kunne ikke fått en mye verre første dag. Det var en ulykke, og hadde ingenting å gjøre med underlaget. Det er kapteinens forbannelse, sier landslagssjef Fabio Capello, ifølge BBC.

Det mener også Rio Ferdinand, forteller hans agent.

- Rio sa: «Jeg tror noen har kastet en forbannelse over meg». Det er helt ærlig sånn han føler det, sier Pini Zahavi, ifølge The Sun via Breakingnews.

- Han er langt nede. Han skjønner ikke hvordan dette kunne skje ham. Denne skaden har ingenting med tidligere problemer å gjøre. Det er helt annerledes, og ekstremt uflaks. Rio følte seg skarp, og klar for VM, sier Zahavi.

Kapteinens forbannelse
Når Fabio Capello bruker begrepet «kapteinens forbannelse», er det ikke helt tilfeldig. For Englands skippere har blitt rammet av skader både titt og ofte foran store mesterskap.

Daily Mail har oppsummert rekka i dag, og nevner både Kevin Keegans ryggskade før VM i Spania i 1982, Bryan Robsons skulder og akilles som skapte trøbbel i 1986 og 1990, og selvfølgelig også David Beckhams velomtalte metatarsalproblemer før VM i 2002.

Den gang visse av engelske tabloidaviser gjorde forsiden om til en bønnematte som supporterne kunne bruke til å «be Beckham frisk».

I 2010 er det altså Rio Ferdinand som får kjenne forbannelsen.

HEKSEKUNST? - Det er kapteinens forbannelse, sa Fabio Capello på pressekonferansen i går.Foto: SCANPIX/AP/Kirsty Wigglesworth
HEKSEKUNST? - Det er kapteinens forbannelse, sa Fabio Capello på pressekonferansen i går.Foto: SCANPIX/AP/Kirsty Wigglesworth Vis mer

- Alle spillerne som er her er viktige for meg. Men han er i førsteelleveren, kapteinen, en leder, sier Fabio Capello.

- Det var en takling, så følte han smerte. Han satte føttene i gresset ved Heskey, og så fikk han en bevegelse. De andre spillerne stoppet helt opp, og var veldig ute av seg, sier italieneren.

Håp for Barry
Bønner vil ikke hjelpe Rio Ferdinand denne gangen. Dersom engelske fans vil ha noe å bruke slike krefter på, kan de heller konsentrere seg om Gareth Barry.

- Vi er glade, for han forbedrer seg dag for dag, sier Fabio Capello.

- Jeg snakket med ham onsdag, og han er veldig fornøyd. Det er ingen hevelse og selvtilliten hans er økende. Han er sterkere nå, og vil jobbe hardt, så får vi se hva som skjer.

Mange mener Barry kan være nøkkelen til suksess for England, ettersom City-ankeret kan skape den balansen på midtbanen som laget har fått rykte på seg for å mangle når Frank Lampard og Steven Gerrard utgjør den sentrale duoen på midten.

- Men det er farlig å gå for fort fram, bedyrer Fabio Capello.

- Jeg vil heller at han står over mot USA (Englands åpningskamp) og er frisk nok til å spille resten av kampene. Vi må være forsiktige nå, sier han.

England åpner mot USA 12. juni.

England fortviler over «kapteinens forbannelse»