LYKKE OG SMERTE: Englands lagkaptein Bobby Moore blir båret på gullstol, med VM-pokalen i hånda, etter triumfen på hjemmebane i 1966. Siden har engelskmennene ikke klart å sikre seg en ny pokal i verken VM eller EM. 24 mesterskap er endt med skuffelse. Steven Gerrard må trøste Wayne Rooney etter at England røk ut i gruppespillet i VM i Brasil 2014. Foto: NTB Scanpix
LYKKE OG SMERTE: Englands lagkaptein Bobby Moore blir båret på gullstol, med VM-pokalen i hånda, etter triumfen på hjemmebane i 1966. Siden har engelskmennene ikke klart å sikre seg en ny pokal i verken VM eller EM. 24 mesterskap er endt med skuffelse. Steven Gerrard må trøste Wayne Rooney etter at England røk ut i gruppespillet i VM i Brasil 2014. Foto: NTB ScanpixVis mer

England: Fra gull i VM i 1966 til 50 år med smerte

24 mesterskap på rad. Det er så lenge England har tørstet etter en ny pokal.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

England løftet VM-pokalen på Wembley i 1966, og engelskmennene eide fotballverdenen. Men siden har pokalene i internasjonale mesterskap ikke kommet «hjem» til nasjonen som mener de fant opp den vakre sporten.

Slik har det gått med England i de 24 mesterskapene siden engelskmennene slo Vest-Tyskland 4-2 på Wembley etter ekstraomganger 30. juli 1966:

EM 1968, ITALIA

Ta igjen på egen risikoAlan Mullery fikk Englands første røde kort noensinne i 1-0-tapet mot Jugoslavia, men dette var ikke siste gangen en spiller ble sendt i garderoben etter å ha sett rødt på en motspiller (David Beckham i 1998, Wayne Rooney i 2006) eller på dommeren (Ray Wilkins i 1986). Dumme gutter.Slik gikk det med England: Slo Sovjetunionen 2-0 i kampen om 3.-plassen.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn