TRE MÅL: Harry Kane fortsetter å levere for England, denne gangen scoret han tre mål. Foto: NTB Scanpix
TRE MÅL: Harry Kane fortsetter å levere for England, denne gangen scoret han tre mål. Foto: NTB ScanpixVis mer

England går bananas - Panama skjelles ut

Harry Kane og England spilte en eventyrlig første omgang mot Panama. Vant 6-1. Panama skjelles ut for tjuvtriks.

  • England - Panama 6-1 (5-0)

NIZJNIJ NOVGOROD / OSLO (Dagbladet): England sto for en av de villeste omgangene i VM-historien søndag. Hele 5-0 ledet laget over Panama etter første omgang.

Bare fire ganger tidligere har et lag scoret fem mål eller mer i en VM-førsteomgang. Panama var forferdelig svake i forsvar - til dels direkte ufine - mens England var tilsvarende gode.

To av scoringene kom på straffespark ved Harry Kane. Samme mann økte til 6-0 i det 62. minutt, i det som utviklet seg til å bli en av de merkeligste hat trickene i historien.

Ruben Loftus-Cheek trakk inn på banen og skjøt mot mål. Ballen gikk via Kane, som fikk ballen på hælen, og helt ufrivillig styrte den i mål.

- Han aner ikke at han har scoret hat trick, skrek TV 2-kommentator Kasper Wikestad.

Stolt

- Det er noe å være stolt over. Det er ikke mange spillere som scorer hat trick i VM, så jeg er ekstremt stolt over det, sa Kane på pressekonferansen etterpå. Han er nå mesterskapets toppscorer med fem mål.

Dagens tredje scoring kronet det som ble overkjørsel fra begynnelse til slutt. John Stones sendte England i ledelsen etter åtte minutter. Harry Kane økte til 2-0 på straffespark før halve omgangen var gått.

Jesse Lingard fulgte opp med et kanonskudd i det 36. minutt. John Stones var på ferde igjen rett etterpå, før Harry Kane - igjen på straffe - sørget for at England ledet 5-0 til pause.

Kampen var naturligvis avgjort for lengst. Da Kane fikk sitt komiske hat trick da drøye timen var gått, var ydmykelsen av Panama total.

Tottenham-spissen er den tredje engelskmannen som har scoret hat trick gjennom VM-historien. De to første var Geoff Hurst i 1966-finalen og Gary Lineker mot Polen i 1986.

Panama fikk sitt trøstemål 12 minutter før slutt. Ricardo Avila fant Felipe Baloy på frispark, og dermed scoret han Panamas første VM-mål i historien.

Tjuvtriks

På sosiale medier blir laget skjelt ut for en rekke tjuvtriks under kampen. På Twitter skriver fotballekspert Lars Tjærnås:

«Normalt sjarmeres jeg av en underdog. Vi fra Groruddalen gjør gjerne det. Men tjuvtriksene til Panama er omtrent like sjarmerende som en hoggorm på stuegulvet ditt.»

GLADE GUTTER: De engelske spillerne var over seg etter målfesten. Foto: NTB scanpix
GLADE GUTTER: De engelske spillerne var over seg etter målfesten. Foto: NTB scanpix Vis mer

Dette var også noe TV 2-ekspert Brede Hangeland kom inn på under kampen. Ved begge straffesparkene til England var det kjefting og smelling fra Panama-spillerne, noe som gjorde at det hele drøyde.

- Hva ønsker de å oppnå? spurte Hangeland på direkten.

- Dommeren har bestemt at det er straffespark for lenge siden.

Både England og Belgia har nå seks poeng i gruppe G, og er videre. De neste dagene vil det trolig bli skriverier om lagene vil spekulere i å vinne gruppa eller komme på andreplass.

- For første gang i historien scorer England seks mål i en VM-kamp, skriver avisa Daily Mail.

- Vi må nyte dette. Det er ikke hvert år vi går videre etter to kamper. Vi må fokusere nå og forsøke å vinne gruppa, sier Kane.

Forberedt

Han og England var forberedt på at det ville bli et tøft oppgjør:

SE VIDEO: Trenerlegenden Nils Arne Eggen om hvem han har et hjerte for i fotball-VM. Vis mer Vis mer Vis mer

- Vi visste før kampen at det ville bli en aggressiv kamp. Du må bare takle det, slik er det i VM. Vi fikk det vi fortjente, så jeg er stolt over gutta, erklærer Kane.

Panama-trener Hernán Darío Gómez var ikke høy i hatten etterpå:

- Å slippe inn seks mål er mye. 5-0 i første omgang er for mye. I pausen snakket jeg med kollegaen min, og sa jeg begynte å bli redd. «Vi kan ikke utlikne. Vi kan ikke engang redusere avstanden. Vi må stoppe England så de ikke scorer flere mål», sa jeg.

England møter Belgia torsdag.