USIKRE KORT: Joe Hart (f.v.) har hatt den beste sesongen på klubblaget, Robert Green har vært Fabio Capellos foretrukne førstevalg og David James har rutine i bøtter og spann. Likevel knytter det seg mange spørsmål rundt keepersituasjonen en uke før VM-start.Foto: SCANPIX/REUTERS/Darren Staples
USIKRE KORT: Joe Hart (f.v.) har hatt den beste sesongen på klubblaget, Robert Green har vært Fabio Capellos foretrukne førstevalg og David James har rutine i bøtter og spann. Likevel knytter det seg mange spørsmål rundt keepersituasjonen en uke før VM-start.Foto: SCANPIX/REUTERS/Darren StaplesVis mer

- England har et keeperproblem

Iker Casillas er ikke imponert.

||| (Dagbladet): Det er bare seks dager igjen til England tar fatt på det den fotballgale nasjonen alltid håper på disse tider hvert fjerde år - å ende 44 år med lidelse.

Etter en nær plettfri kvalifisering til sluttspillet i Sør-Afrika, var det ikke bare i England at man trodde 2010 kunne bli de tre løvers år, men jo nærmere VM-start man har kommet, jo flere har spørsmålstegnene blitt.

Blant de mest framtredende usikkerhetsmomentene, er keepersituasjonen.

Med under en uke igjen til USA står på motsatt banehalvdel i Rustenburg, er de tildelte draktnummerene det eneste som gir en indikasjon på hvem Fabio Capello kommer til å velge som sin førstekeeper i mesterskapet. I så fall blir det veteranen David James, i og med at han er oppført med trøye nummer én.

Blant skeptikerene finner man en av verdens beste og mest meritterte sisteskanser, Spanias Iker Casillas, som heller kaldt vann i årene på optimistiske engelskmenn.

- Jeg kan se hvorfor både Lionel Messi og Xavi har snakket varmt om Englands VM-sjanser, fordi de er et klasselag. Men keepersituasjonen er et stort problem, sier Casillas, ifølge Fifa.com.

Ingen erfaring
Mens Vicente Del Bosque har et  luksusproblem med Real Madrids Casillas, Barcelonas Victor Valdes og Liverpools Pepe Reina å velge mellom, har Fabio Capello også et problem, men ikke av den positive sorten.

David James fra Portsmouth, Robert Green fra West Ham og Joe Hart fra Birmingham (på lån fra Manchester City) klinger ikke like godt.

Riktignok har James rutine i bøtter og spann, Green har vært det foretrukne førstevalget gjennom kvalifiseringen og Hart har en glimrende sesong bak seg i Premier League. Men trioen har ikke fått noen internasjonal mathcing med klubblaget. Det tror Casillas kan bli skjebnesvangert.

IKKE IMPONERT: Iker Casillas holder England som en av de største turneringsfavorittene, men er ikke imponert over de tre målvaktene Fabio Capello har tatt med seg til Sør-Afrika.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/DOMINIQUE FAGET
IKKE IMPONERT: Iker Casillas holder England som en av de største turneringsfavorittene, men er ikke imponert over de tre målvaktene Fabio Capello har tatt med seg til Sør-Afrika.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/DOMINIQUE FAGET Vis mer

- Ingen av keeperene deres har spilt i europacupene, som er det høyeste nivået man kan spille på i klubbsammenheng. Dersom man ikke har spilt i de beste klubbturneringene i verden, kommer man til å få det vanskelig på det øverste landslagsnivået når man har hele verdens øyne på seg, sier Casillas, som burde vite hva han snakker om.

Den spanske landslagskapteinen vant Champions League som Real Madrids førstekeeper bare fire dager etter å ha rundet 19.

- Dersom man ser på meg selv, Italias Gigi Buffon og Brasils Julio Cesar, er vi alle keepere som har vunnet europeiske mesterskap, VM og europacuper. På dette nivået spiller nerver en stor rolle, og enhver keeperfeil blir nøye analysert. Det handler ikke bare om ferdigheter i VM, det handler også om å ha vært der før og å vite hvordan man skal håndtere store kamper, sier Casillas.

- Bør velge Green
Når det en gang er slik at England er etterlatt med valget mellom James, Green og Hart, har Casillas sin klare oppfatning av hvem som bør spille.

- Jeg kan ikke se at Fabio Capello har noe annet valg enn å bruke Robert Green. Det hjelper ikke at Joe Hart har mer talent. Å kaste ham inn i et VM-sluttspill uten erfaring, vil være galskap. Fabio er mer intelligent enn som så. Han holdt på Robert Green gjennom kvalifiseringen, og jeg er sikker på at det konmmer til å fortsette, sier han.

Likevel slutter Casillas seg til Messi og Xavi i troen på at England likevel kan gjøre det skarpt i Sør-AFrika.

- Sett bort fra keepersituasjonen, er England veldig sterke, og jeg holder dem blant de tre største favorittene sammen med oss og Brasil.

- England har et keeperproblem