England har ikke råd til å spille bortekamp

Nye Wembley er blitt så dyr at England må spille flest mulig hjemmelandskamper i tida framover. Dermed har de ikke råd til å reise til Ullevaal.

Engelskmennene er avhengige av billettinntekter for å klare de økonomiske forpliktelsene, og vil i størst mulig grad spille i London. England møter gjerne Norge på Wembley i mai neste år, men er ikke interessert i å spille returkamp på Ullevaal.

-  Vi ønsker å møte England både på Wembley og Ullevaal, men har ikke kommet til enighet med det engelske fotballforbundet. Fordi Wembley er blitt så dyr, vil engelskmennene spille flest mulig kamper der. Siden vi ennå ikke er enige om noen returkamp i Oslo, er det heller ikke gjort noen avtale, sier administrasjonssjef Svein Rustad i NFF til Dagbladet.

-  Én kamp på Wembley

Partene var nær å inngå avtale om dobbeltlandskamp i fjor vår.

-  Vi var nesten i mål, men ble aldri enige om kampen på Ullevaal. Wembley-matchen var i orden. Vi er i dialog, og skal ta kontakt med England igjen. Utfallet kan bli én kamp i London, men neppe to, sier Svein Rustad ei drøy uke før storkampen mot Italia på Ullevaal.

England i EM?

Landskampprogrammet for våren og sommeren 2006 skal diskuteres etter VM-kvalifiseringskampen mot Italia 4. juni og privatlandskampen mot Sverige på Solna 8. juni.

-  Da ser vi på hele 2006-sesongen. Kvalifiseringen til EM i 2008 trekkes i januar. Da vil det bli åpninger for kamper. Det enkleste hadde vært å trekke England i pulja, sier Svein Rustad.Etter kampene mot Italia og Sverige skal Åge Hareides menn møte Sveits i privatlandskamp på Ullevaal 17. august, før VM-kvalifiseringen avsluttes med Slovenia borte 3. september, Skottland på Ullevaal 7. september, Moldova på Ullevaal 8. oktober og Hviterussland borte 12. oktober.

UNDER CONSTRUCTION: Nye Wembley. Foto: Scanpix
UNDER CONSTRUCTION: Nye Wembley. Foto: Scanpix Vis mer

Eventuelle playoffkamper i VM-kvalifiseringen spilles 12. og 16. november.

HJEMMEKJÆRE: England må spille oftest mulig på nye Wembley av økonomiske årsaker. Derfor vil de ikke til Ullevaal. Her er et utvalg landslagsspillere på treningsleir i USA. Fra venstre Wes Brown, Michael Carrick, Joe Cole, Luke Young, Phil Neville og Alan Smith.
STORSTUE: Nye Wembley blir Englands nye storstue når stadionen står ferdig. Dette digitalt genererte bildet viser hvordan det kan bli seende ut.