England har Storflor på blokka

Da Arsene Wenger snakket himmelsk om Øyvind Storflor (24) for ei ukes tid siden, plasserte han RBK-vingen på alle kollegaenes sjekklister. I kveld følges Storflor nøye av hele England.

TRONDHEIM (Dagbladet): Mekanismene er enkle i den profesjonelle fotballen. Det er alltid folk som skal erstattes - det er alltid en god spiller som skal kjøpes. Og Øyvind Storflor er plutselig blitt et godt bytte på den arenaen de utenlandske klubbene søker sine påleggskalver og forsterkninger - den internasjonale.

Fordi han leverte årets beste norske enkeltmannsprestasjon av en fotballkamp da Rosenborg spilte i Aten for 15 dager siden.

-  Jeg har merket meg det Wenger sa - det er smigrende, sier Øyvind Storflor til Dagbladet.

-  Men jeg aner ikke hvor mye han la i uttalelsene sine. Så tro meg når jeg sier at jeg verken har tenkt eller tenker på den rosen jeg fikk.

-  Å reise til utlandet er foreløpig et ikke-tema for meg.

Skjønner Wenger

RBK-direktør Rune Bratseth er enig i Dagbladets resonement. Han vet godt hvordan klubbene der ute speider og tenker. Og når en spiller først er nevnt ved navn og får massivt skryt av en manager-gigant som Wenger, sprer det seg like fort som Arsenal angriper.

Lynkjapt.

-  Det skjønner jeg godt, sier Bratseth til Dagbladet.

-  Og jeg håper Øyvind (Storflor) blir enda mer interessant - blir han det, har han jo spilt godt for oss. For han har nivået inne - Øyvind Storflor har det som skal til for å spille for en storklubb.

-  Resten handler om stabilitet over tid, og at han blir tøffere mot seg sjøl.

For Rune Bratseth handler Storflors vei ut i verden om følgende gledelige RBK-faktor:

-  Han må fortsette med det han er god på. Han må fortsette å drive motstandernes backer til vanvidd. Og det er det han skal øve på - Øyvind Storflor har jo mer enn én finte.

RBK-direktøren blir ikke overrasket om noen utlendinger vil kjøpe Storflor.

-  Og fordi han har evnen til å utfordre og gå begge veier skjønner jeg godt at det kan komme en forespørsel fra utlandet.

Stor klubb - store penger

Men hva skjer da? Hva skal Rosenborg ha for den nye norske supervingen? For det som er helt klart, er jo at han er til salgs.

Hvis prisen er riktig.

-  Jeg har ikke tenkt tanken på pris, sier Rune Bratseth. -  Og det er det ingen vits å gjøre heller. For alt er avhengig av hvilke klubber som eventuelt tar kontakt. Det er sånn det er - det er helt normalt - i dagens marked.

Hvilket betyr:

-  Hvis for eksempel Heerenveen kommer og spør, er svaret tvert nei, sier Bratseth.

-  Kommer det en bra klubb, vil vi en eventuelt sette én pris. Og skulle det komme en storklubb, vil det bli en annen pris.

Med andre ord:

Det er klubbstørrelsen til kjøperen som bestemmer tallene på sjekken.

Agenten fikk munnkurv

-  Det er ikke nok å spille en god kamp i Mesterligaen, sier Øyvind Storflor nøkternt.

-  Jeg tror du må være god i de fleste kampene for å bli lagt merke til. Og på sikt, hvis jeg fortsetter å spille godt her, håper jeg selvfølgelig at det kan bli noe i utlandet.

Men:

-  Jeg har gitt agenten min (Erik Moe - jobber i Rune Hauge-nettverket) beskjed om at det ikke er noen vits med spekulasjoner.

Det eneste Øyvind Storflor tenker på i høst er å gjøre det trenerne har bedt ham om. Han skal utfordre motstanderne langs bakken. Og ikke innimellom, men hele tida.

Bare slik kan han bli bedre.

-  I høst har det gått nesten hver gang, sier han.

-  Det gir selvfølgelig sjøltillit og vilje til å prøve gang etter gang. Men det kan fort butte, og i kveld blir det vel Lauren (Arsenals høyreback) som blir min utfordring.

-  Og han er jo ikke så verst.

-  Defensive tanker?

-  Nei, bare realistiske. Jeg må nemlig være forberedt på å mislykkes. Mister du sjøltillit når det går galt, blir det ingen ting ut av det. Og det er viktig at man kommer over det så fort som mulig.

Ingen prestasjonsangst

Per akkurat her og nå er det imidlertid lite som tyder på at Øyvind Storflor skal skru på bremsen. Han er i flytsonen - og han vet det.

-  Jeg tenker bare på at dommeren skal blåse i gang kampen, sier han. -  Det har vært vanvittig mye styr før dette møtet med Arsenal. Og dagen i dag blir lang - veldig, veldig lang. Det er det eneste problemet.

-  Og hva med prestasjonsangst?

-  Jeg er for rolig til det. Og jeg har ikke noe å tape, bare alt å vinne, i denne kampen. Og nettopp derfor har jeg ingen andre følelser enn at jeg gleder meg veldig.

-  Verden går ikke under om jeg ikke lykkes i kveld, sier Øyvind Storflor til Dagbladet.

KLAR FOR ARSENAL: I kveld skal Øyvind Storflor bryne seg på Arsenals høyreback Lauren. - Jeg har alt å vinne og gleder meg veldig, sier Storflor til Dagbladet.