England i sjokk etter tap i Nord-Irland

Første nederlag i Belfast på 78 år.

(Dagbladet.no): Nord-Irland - England 1-0.

Sven-Göran Eriksson gleder seg ikke til morgendagens britiske aviser. Kveldens tap var det første for et engelsk landslag i Belfast på 78 år.

Og ikke siden 1972 har nordirene klart å slå storebror.

Leeds-spiss David Healy sikret tre poeng for nordirene med sin scoring 16 minutter før slutt. Han lurte offsidefella og satt ballen i mål via keeper Paul Robinson.

Tapet var Svennis\' første på 21 kvalifiseringskamper, men kommer bare en måned etter at laget hans ble ydmyket 1-4 borte mot Danmark.

Kaptein David Beckham beskriver tapet som det vondeste i hele hans karriere. Og forteller at laget fikk kjeft av Svennis etter matchen.

- Det kom kraftuttrykk fra manageren, og gutta måtte tåle det. Dette var flaut, men vi holder sammen. Det er hva et lag handler om, selv om vi får kritikk, sier Beckham.

At Polen vant 1-0 mot Wales og sikret fem poengs ledelse i gruppa i kveld, gjør det ikke enklere for Englands svenske trener.

NORD-IRSK SEIERSMÅL: David Healy scoret det eneste målet i Belfast. Ashley Cole kan bare se på. Foto: Scanpix/Ap
NORD-IRSK SEIERSMÅL: David Healy scoret det eneste målet i Belfast. Ashley Cole kan bare se på. Foto: Scanpix/Ap Vis mer


Det er liten trøst at det tradisjonsrike landslaget er sikret playoff-plass, på tross av tapet, siden Østerrike bare klarte 0-0 mot Aserbajdsjan.

For England er bare gruppeseier godt nok.

- Vi må rette opp dette. Hvis vi vinner de to siste kampene går vi til topps, sier Beckham.

ADVARSEL TIL ROONEY: Wayne Rooney, på venstrevingen i kveld, fikk et gult kort for en takling på Gillespie.