Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

England i sorg, Tyskland raser

De engelske tabloidavisene er ikke kjent for å spare på kruttet når Englands prestasjoner på fotballbanen skal beskrives. Etter Englands tap mot Romania i går kveld er det likevel sorg og ikke slakt som er gjennomgangstemaet.

- Ikke før vi var kvitt ett spøkelse dukket det opp et nytt, skriver avisa The Mirror.

Bakgrunnen er at England etter sin første seier mot Tyskland siden 1966, nå står uten gevinst mot Romania siden 1970. Også i VM i 1998 ble det tap mot rumenerne i sluttminuttet.

Svak kamp

The Mirror mener England spilte en svak kamp, men det er først og fremst det offensive spillet og ikke Martyns keepertabbe eller Nevilles straffespark som får skylda.

-Vi mistet ballen alt for lett, til tider var det patetisk, et par ganger til og med utilgivelig, skriver avisa om det engelske pasningsspillet.

I tabloidavisa The Sun er fokuset lagt på straffesituasjonen som felte England i sluttminuttet. Hele forsida er viet Phil Nevilles felling av Viorel Moldovan, og overskriften 'Down & out' henspeiler bildet der Moldovan er på vei ned.

Begge avisene trekker også frem at britiske supportere tok tapet med fatning, og ikke innlot seg på bråk slik tilfellet var både før og etter kampen mot Tyskland.

Tidenes verste

I Tyskland er tonen langt krassere etter landets svakeste sluttspill siden VM i 1938.

- Vi tenkte før kampen at dårligere kunne vi ikke bli. Feil! Hva det tyske landslaget i går kveld viste på De Kuip stadion i Rotterdam er det aller verste et tysk landslag noensinne har vist i et mesterskap, skriver avisa Bild.

Også avisa Die Welt hudfletter Erich Ribbecks mannskap.

- Vi tapte fullt fortjent etter å ha vært underlegne kampen igjennom. Selv mot et reservespekket portugisisk mannskap var Tyskland både teknisk og innsatsmessig underlegne kampen igjennom, skriver avisa.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling