Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

England-kamp vises bare på nett

VM-kvalifisering mot Ukraina ble for dyr.

IKKE PÅ TV: Englands Stewart Downing (t.v.), Wayne Rooney, David Beckham, og Frank Lampard feirer scoring i kampen mot Slovakia i mars. Kampen mot Ukraina på lørdag får ingen se på tv. Foto: Sang Tan/Scanpix/AP
IKKE PÅ TV: Englands Stewart Downing (t.v.), Wayne Rooney, David Beckham, og Frank Lampard feirer scoring i kampen mot Slovakia i mars. Kampen mot Ukraina på lørdag får ingen se på tv. Foto: Sang Tan/Scanpix/AP Vis mer

|||England-fansen får kun følge VM-kvalifiseringskampen mot Ukraina på internett.

Det er første gang Englands fotballandslag ikke vises direkte på britisk TV, melder BBC.

Rettighetene til kampen ble opprinnelig solgt til Setanta, men TV-selskapet ble i sommer satt under administrasjon. Da ble rettighetene solgt på nytt til Perform, som spesialiserer seg på å sende idrett på nett.

Ingen av de britiske TV-selskapene var villig til å kjøpe rettighetene for prisen som ble krevd av Ukrainas Fotballforbund. ITV har rettighetene til alle Englands hjemmekamper, i tillegg til privatlandskamper på bortebane, men ikke til kvalifiseringskamper på bortebane.

- Vi skulle gjerne sett at kampen ble vist til så mange som mulig. Det ideelle ville vært å sende kampen på vanlig TV, men det skjer ikke. Det er ikke noe vi kan kontrollere, sier en talsmann for Englands Fotballforbund til BBC.

Englands tidligere landslagssjef Sven-Göran Eriksson skal sitte i studio. Foreløpig koster det cirka 45 kroner å få se kampen. Kun 1 million brukere vil få tilgang til kampen, for å sikre optimale sendeforhold.

England har vunnet sine åtte første VM-kvalifiseringskamper og er allerede klar for sluttspillet i Sør-Afrika neste år. Bortekampen mot Ukraina spilles lørdag.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling