SER FOR SEG GULL: Englands U21-sjef Gareth Southgate tror VM i 2022 kan bli et gyllent mesterskap for de engelske spillerne om utviklingen blant de unge engelske spillerne fortsetter.
Action Images via Reuters / Carl Recine/NTB Scanpix
Livepic
SER FOR SEG GULL: Englands U21-sjef Gareth Southgate tror VM i 2022 kan bli et gyllent mesterskap for de engelske spillerne om utviklingen blant de unge engelske spillerne fortsetter. Action Images via Reuters / Carl Recine/NTB Scanpix LivepicVis mer

- England kan vinne VM i 2022

U21-sjef Gareth Southgate mener det er realistisk.

(Dagbladet): For tredje gang på rad forsvant Englands U21-gutter ut etter gruppespillet i et mesterskap. I EM for to år siden var det Norge som sendte Stuart Pearces menn ut, mens de i den avgjørende kampen i år fikk juling av Italia på veien mot sommerferien.

I England piskes nå U21-sjef Gareth Southgate i avisspaltene for at han lot spillere som Raheem Sterling, Ross Barkley, Alex Oxlade-Chamberlain, Jack Wilshere og Phil Jones få være hjemme.

- Vi lærer aldri. For en bortkastet mulighet til å få verdifull internasjonal erfaring, skrev Gary Lineker på twitter.

Likevel fastholder Southgate at det engelske a-landslaget har en realistisk mulighet til å vinne VM i 2022. Først og fremst fordi stadig flere unge, engelske spillere får sjansen i Premier League.

- Landskapet ser bedre ut. Det er flere Premier League-managere som nå gir unge, engelske spillere en mulighet, sier Southgate ifølge BBC.

- Nå trenger vi å være i semifinaler og finaler i mesterskapene de kommende årene, og det, i kombinasjon med erfaring fra toppen av Premier League kommer til å gi oss en mulighet til å vinne et VM.

Da de engelske unggutta ble rundspilt av Norge for to år siden var det få etablerte Premier League-spillere i startoppstillingen. I år var blant andre Harry Kane og Liverpool-ervervelsen Danny Ings med fra start, og buketten av hjemmesittere gjør potensialet enda større.

På sikt.

- 2022 er målet, og det gir oss en blink å sikte på, sier Southgate.