I TRØBBEL: Englands kaptein Mike Tindall er i hardt vær etter en utekveld under VM i rugby i New Zealand denne uka.Foto: SCANPIX/REUTERS/Stefan Wermuth
I TRØBBEL: Englands kaptein Mike Tindall er i hardt vær etter en utekveld under VM i rugby i New Zealand denne uka.Foto: SCANPIX/REUTERS/Stefan WermuthVis mer

England-kaptein anklages for dvergkasting og blondineflørt

Rugbygutta gjør Drillos til utelivsamatører.

(Dagbladet): De norske landslagsguttas sene utekveld før Danmark-kampen førte til diskusjon om profesjonalitet i fotballen, frihet under ansvar og storm i vannglass-journalistikk denne måneden.

Hele opplegget ser unektelig noe uskyldig ut når man sammenlikner med det Englands rugbylandslag anklages for å ha funnet på, under det pågående verdensmesterskapet i New Zealand.

Kaptein Mike Tindall må nemlig forsvares av talsmenn for landslaget i dag, etter at The Sun trykket bilder av rugbygutta på nattklubb etter seieren over Argentina i helga.

Gift med dronningens barnebarn
Ifølge tabloidavisa overvar landslaget en dvergkasting-konkurranse på baren Altitude i Queenstown, og det antydes samtidig at Tindall flørtet i overkant mye med en blond skjønnhet som var tilstede, mens alkoholen fløt på utestedet.

Det er åpenbart mer enn Tindall kan tillate seg, ettersom England-kapteinen for seks uker siden giftet seg med Zara Phillips - barnebarnet til ingen ringere enn dronning Elizabeth.

Nå rykker forbundet ut i kapteinens forsvar.

- Mike og flere av spillerne nøt en kveld på byen, etter at han hadde ledet laget til en tøff seier over Argentina, sier en talsmann til Guardian.

- Som alle guttene spiller han for England med stor lidenskap, og han slappet av etter en krevende kamp, sier talsmannen.

Ingen dvergkasting
Også eieren av Altitude bar har kontaktet engelsk presse for å glatte over begivenhetene natt til søndag.

- For det første fant det ikke sted noen dvergkasting - det er ikke ok, skriver Rich Deane i en e-post til Guardian.

- For det andre var ingen av de engelske rugbyspillerne involvert i noen form for skandaler, ifølge det vi så. De oppførte seg som flotte gutter, ingen kastet dvergene, og det var bare lett moro. Dette er bare tabloidavisene som tar bilder ut av sammenheng for å fortelle dumme historier, skriver bareieren.

Også i 2008 havnet det britiske rugbylandslaget i trøbbel i New Zealand, da flere av spillerne ifølge Guardian ble anklaget for voldtekt etter en kamp i Auckland.

Alle ble frifunnet for anklagene, men flere ble bøtelagt for å ha brutt forbundets regler ved å feste til langt på natt.

England møter Georgia i neste kamp i rugby-VM kommende helg.