England-keeper mister EM med fingerbrudd

John Ruddy erstattes av Jack Butland.

UTE AV EM: John Ruddy (t.h.) mister EM-sluttspillet med et fingerbrudd. Her sammen med Englands førstekeeper Joe Hart.Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES/NTB scanpix
UTE AV EM: John Ruddy (t.h.) mister EM-sluttspillet med et fingerbrudd. Her sammen med Englands førstekeeper Joe Hart.Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES/NTB scanpixVis mer

Kjøp fotballabonnement og se Norge - England direkte på Dagbladet.no lørdag 20.45

(Dagbladet): John Ruddy ble noe overraskende tatt med i Roy Hodgsons tropp til EM i Polen og Ukraina.

26-åringen får imidlertid ikke være med «Three Lions» på tur i sommer etter at han brakk fingeren på gårsdagens landslagstrening, melder Det engelske fotballfobundet (FA).

Norwich-keeperen er med i det engelske reisefølget som ankommer Norge fredag ettermiddag og skal overvære morgendagens kamp på Ullevaal fra tribuneplass, men returnerer til klubblaget over helgen.

Birminghams Jack Butland, som opprinnelig var tatt ut som reserve, blir nå Englands tredjekeeper i sluttspillet bak Manchester Citys Joe Hart og West Hams Robert Green. 18-åringen slutter seg til troppen foran neste helgs treningskamp mot Belgia på Wembley.

Keepertalentet er først og fremst en mann for framtid og har minimalt med erfaring. Butland har fortsatt til gode å debutere for Birmingham, og denne sesongen spilte han 24 kamper på utlån på nivå fire i ligasystemet i Cheltenham.