DEBUT: Frank Fielding prøvde seg for første gang med de tre løvene på brystet fra start for U21-landslaget i går. I kveld er han i A-troppen. Foto: PA/Nick Potts
DEBUT: Frank Fielding prøvde seg for første gang med de tre løvene på brystet fra start for U21-landslaget i går. I kveld er han i A-troppen. Foto: PA/Nick PottsVis mer

England-keeperen som aldri har spilt i Premier League

Hørt om Frank Fielding?

|||• Fotballstudio: Privat-landskamper fra kl. 17

 (Dagbladet): - Vi målvakter er noe langt mer enn hanskekledde folk som kaster seg etter en ball, skriver Erik Thorstvedt i forordet til boka «Målvaktfilosofi».

Landslagskeepere har likevel oftest fanget et par baller i toppdivisjonen. Ikke slik i England.

England-sjef Fabio Capello har tatt ut to nye landslagskeepere, siden både Ben Foster (Birmingham) og Paul Robinson (Blackburn) har meldt avbud til privatkampen mot Ungarn i kveld.

De to heter Frank Fielding og Scott Loach, og ble opprinnelig tatt ut i U21-troppen. Hvem, sa du?.

- Lurer på hva Capello tenker Fielding er 22 år gammel og har aldri stått en A-kamp for klubben sin, Blackburn. For der er Robinson førstevalget. Først i går kveld debuterte Fielding for U21-landslaget, mot Usbekistan.

VRAKER VETERANER: Fabio Capello står på at Robert Green og David James ikke skal i England-troppen mot Ungarn, på tross av flere forfall. Foto: AP/Kirsty Wigglesworth
VRAKER VETERANER: Fabio Capello står på at Robert Green og David James ikke skal i England-troppen mot Ungarn, på tross av flere forfall. Foto: AP/Kirsty Wigglesworth Vis mer

- Dette er veldig overraskende, men også gøy, sier Bjarte A. Bakke - han leder Blackburns norske supporterklubb (BRSCN).

BRSN-lederen visste ikke om Fielding-uttaket, og har aldri sett keeperen spille. For da måtte han ha sett Rovers-reservene.

- Jeg kjenner ham ikke godt, han har ikke debutert for Blackburn. Men han har gjort det bra på reservelaget. Han sies å være et enormt talent, men det er flere andre som også blir nevnt som store talenter i Blackburn, sier Bakke og legger til:

- Jeg lurer på hva Fabio Capello tenker når Fielding blir valgt, det lurer jeg veldig på.

Englands tredjevalg i VM, Joe Hart (Manchester City), står mot Ungarn på Wembley i kveld, Fielding sitter på benken sammen med Watford-talentet Loach.

Capello vraket Robert Green i originaluttaket etter gigablemmen mot USA. David James sto resten av VM-kampene, men også 40-åringen manglet da italieneren valgte sin 23-mannstropp mot Ungarn. Nå er begge blitt oversett på nytt.

Lånt ut til Rochdale Dersom Fielding må ta på seg keeperhanskene ute på Wembley i kveld har han litt rutine fra utlån til Rochdale, Northampton og Wycombe de to siste sesongene. 

Capello har ikke kommentert Fieldings rolle, men U21-sjef Stuart Pearce bekrefter at 22-åringen kan ende opp med landskamp i kveld.

- Nå får han sjansen til å slutte seg til seniorene. Han skal være med på oppvarmingen, og alt utover det er avhengig av hva som skjer i kampen. Joe Hart starter kampen, men hvem vet utover det? Uansett vil Frank få med seg god erfaring, sier Pearce.

VILLE IKKE SPILLE: Paul Robinson holder Fielding på benken i Blackburn. Selv ønsker han ikke lenger å spille for England, det var svaret da han i helga for første gang på tre år ble tatt ut på landslaget. Foto: AFP/Greg WOOD
VILLE IKKE SPILLE: Paul Robinson holder Fielding på benken i Blackburn. Selv ønsker han ikke lenger å spille for England, det var svaret da han i helga for første gang på tre år ble tatt ut på landslaget. Foto: AFP/Greg WOOD Vis mer