England knuste Andorra

Ingen motstand på Old Trafford.

(Dagbladet.no:) England - Andorra 5-0. Andorra er rangert som det 132. beste landslaget i verden. De har bare vunnet én tellende fotballkamp. Det måtte selvfølgelig bli enveiskjøring i EM-kvaliken på Old Trafford i kveld.

Publikum hadde så vidt vippet ned setene da Peter Crouch sendte hjemmelaget i ledelsen. Jermain Defoe og Ashley Cole sto bak forarbeidet, og Crouch scoret kontrollert.

Andorra forsøkte å forsvare seg, men hadde ingen sjanse. Og framover på banen klarte de så vidt å slå to pasninger i strekk.

13 minutter inn i kampen dempet Steven Gerrard en pasning fra Cole på brystet, og banket ballen i mål.

Denne kampen ble som en lett treningsøkt for engelskmennene. Og når de satte opp tempo, fikk Andorra store problemer. Som da Defoe scoret på volley etter et Gerrard-innlegg noen minutter før pause.

Kjedelig for Robinson

Defoe scoret sitt tredje landslagsmål rett etter sidebytte. Phil Neville haeadet framover fra forsvaret, Defoe stormet framover, rundet keeper og scoret.

Han var nær ved å score hat-trick like etterpå, men denne gangen var keeper med på notene.

DOBBEL DEFOE: Jermain Defoe scoret sitt andre og tredje landslagsmål i kveld. Foto: REUTERS
DOBBEL DEFOE: Jermain Defoe scoret sitt andre og tredje landslagsmål i kveld. Foto: REUTERS Vis mer

Aaron Lennon kom inn midtveis i 2. omgang, og Tottenham-kanten markerte seg umiddelbart. Han slo inn i feltet, og Crouch puttet enkelt Englands femte for kvelden. Dette var hans tiende mål på 13 landskamper.

Selv om England møtte en europeisk lilleputt klarte de ikke holde intensiteten opp hele kampen. Ikke så rart kanskje, men publikum i Manchester kjedet seg nok innimellom.

For ikke å snakke om keeper Paul Robinson, som ikke hadde noe å gjøre.

Men engelskmennene klarte ikke tangere naboene Skottland, som vant hele 6-0 mot Færøyene tidligere i dag.

Svensk seier i Lativa

Kim Källström sørget for at Sverige fikk en perfekt åpning på veien til EM-sluttspillet i 2008.

Sverige var under et hardt press før kampen, men slapp med skrekken i Riga, takket være Kim Källströms femte landslagsmål.

- Jeg klemte til med høyrefoten. Det var bare å lukke øynene og håpe på det beste, sier matchvinneren om sin fulltreffer i det 38. spilleminutt. Ballen føk under tverrliggeren til Latvia-målvakt Aleksandrs Kolinko.

Seieren, som satt langt inne grunnet hardt arbeid og latvisk udyktighet foran mål, var Sveriges andre på 11 kamper. Fredrikstad-keeper Rami Shaaban, som voktet målet for en skadet Andreas Isaksson, vartet blant annet opp med to feberredninger, skriver ANB. 

- Latvia kunne fort ha scoret et utligningsmål på tampen av kampen, sier Fredrik Ljungberg.

CROUCH IGJEN: Peter Crouch har blitt en målgarantist på landslaget.