- England kunne vunnet VM

Keiser Franz heller bensin på det ulmende bålet etter at England røyk ut av VM i kvartfinalen.

Franz Beckenbauer har gjort det til en vane å kritisere lag og spillere i store mesterskap. Ikke nok med at han mener at Tyskland har skuffetstort på veien til semifinalen, nå hevder han at England mnagler viljen som behøves for å få suksess på banen.

- Hvis England hadde hatt den mentale styrken som Tyskland har, hadde de vært i semifinalen og vært favoritter til å vinne VM. Noen lag bruker manglende suksess til å komme sterkere tilbake. De bygger seg opp fra grunnen igjen, og bruker minnet fra skuffelsen til sin fordel. Det har Tyskland gjort. Andre lag bruker manglende suksess som en unnskyldning for å mislykkes igjen, og så blir det en mentael blokk i steden, sier Beckenbauer til The Daily Mirror.

Tyskerne tapte 5-1 hjemme for England i kvalifiseringen for under et år siden, og måtte gjennom en ekstra sluttspillsrunde for å få være med i Japan. Beckenbauer mener England hadde alle muligheter til å skaffe seg den enkleste veien til finalen, men et forsmedelig uavgjort resultat mot allerede utslåtte Nigeria holdt ikke mål.

Tyskerne har derimot sikret seg enklest mulig motstand ved å holde tett bakover, samtidig som de har scoret de nødvendige målene.

Og i formiddag spiller tyskerne for finaleplass, mens England sitter hjemme og ser på. Det liker engelskmennene dårlig.

IKKE STERKE NOK I HODET: De engelske fotballspillerne er ikke mentalt i stand til å vinne VM mener Franz Beckenbauer.