- England må opp på et høyere nivå

Tror ikke på engelsk EM-jubel.

ULLEVAAL: (Dagbladet): Det har den siste tiden blitt snakket mye om Englands sjanser til å markere seg i det kommende Europamesterskapet. Enkelte har som vanlig urokkelig tro på det engelske kandidaturet, mens andre levner engelskmennene små sjanser til engang å avansere fra sluttspillets gruppe D (sammen med Frankrike, Ukraina og våre naboer fra Sverige).

De norske spillerne er ganske så unisone i sine synspunkter på det engelske laget. Det er andre lag som vil stjele overskriftene under Euro 2012.

- Det er ingen god oppkjøring å spille 40-60 kamper i cup og serie, uten pause, og så gå rett på et mesterskap uten ferie, de virket litt trøtte og slitne, sier den norske landslagskapteinen Brede Hangeland før han legger til:

- De må opp på et høyere nivå til EM.

- Spania er favoritt
En ting var det allikevel viktig for Hangeland å få fram.

IKKE IMPONERT: De norske landslagsgutta mener England må spille bedre enn på Ullevaal i går for å hevde seg i EM. Her ved
Ruben Yttergård Jensen, Tarik Elyounoussi, Espen Ruud, Brede Hangeland, Vadim Demidov og John Arne Riise.
Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix
IKKE IMPONERT: De norske landslagsgutta mener England må spille bedre enn på Ullevaal i går for å hevde seg i EM. Her ved Ruben Yttergård Jensen, Tarik Elyounoussi, Espen Ruud, Brede Hangeland, Vadim Demidov og John Arne Riise. Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix Vis mer

- Det må sies at de har noen av verdens beste spillere også, men jeg har mer tro på lag som Tyskland, Nederland og Spania.

En av banens beste spillere, Tarik Elyounoussi, har heller ikke noe videre tro på gårsdagens motstander, men innrømmer at meningen hans ikke er helt objektiv.

- Jeg har vokst opp med spansk fotball og har egentlig ikke noe spesielt forhold til engelsk fotball og Premier League. Jeg håper mest at Spania gjør det godt. Spania er favoritten, slår Elyounoussi fast.

Til tross for at troen på gårsdagens motstander ikke var på topp blant våre egne var det en spiller som imponerte. Ashley Young rundlurte vår egen Brede Hangeland og sendte forsvarsbautaen ut i den famøse pølsebua. Forsvarsspilleren var uvanlig ustø og gikk på Manchester United-spillerens skuddfinte der han stod, tre meter unna.

God med Carroll
- Han er en kjapp spiller, han får utfordre og han har jo benda den oppi hjørnet der hundre gangerfør. Det var sikkert det Brede tenkte også, sier John Arne Riise til Dagbladet.

- Jeg synes ikke det var flaut å gå på den. Han har jo satt den opp til høyre utallige ganger før og jeg trodde han kom til å gjøre det igjen. Vi må huske at det er noen av verdens beste spillere vi møter, sier Hangeland selv om saken.

Hovedpersonen, Ashley Young var kledelig lite kjepphøy der han stod å koste seg med pressen etter kampslutt i går. Han var mest opptatt av at samarbeidet med Andy Carroll så ut til å fungere og at han nyter tilliten han fikk av Hodgson.

- Det er alltid artig å tegne seg i målprotokollen og spesielt etter et godt samarbeid med Andy (Carroll). Jeg nyter hver kamp jeg får spille for England, sier Young.

På spørsmål om han nå ser for seg at han kommer til å gjøre seg gjeldende som spiss for England i det kommende mesterskapet, kunne Young kun konstatere at det er en viss mulighet for det.

- Du vet, jeg kan spille ute til venstre, i midten og ute til høyre. Jeg viser i dag at jeg kan spille på topp også, sier Young med et smil.

Skal vi tro Steven Gerrard er det ikke noen grunn til å frykte for Englands mange iherdige supportere.

- Vi ser farlige ut, sier den nybakte kapteinen.