HAR KLARE TANKER:  Michael Owen. FOTO: NTB SCANPIX
HAR KLARE TANKER: Michael Owen. FOTO: NTB SCANPIXVis mer

- England må stole på de unge i VM

Owen: - Vis eventyrlyst.

Den tidligere landslagsspissen Michael Owen mener England må satse på unge spillere om laget skal oppnå suksess i neste måneds fotball-VM.

Owen fikk selv sin mesterskapsdebut som 18-åring under Frankrike-VM i 1998. Han anmoder Englands landslagssjef Roy Hodgson om å våge å ha Evertons midtbanetalent Ross Barkley (20) og Liverpools kantspiller Raheem Sterling (19) i startoppstillingen i VM.

Hodgson offentliggjør det engelske bruttotroppen mandag. Owen håper England-sjefen er vågal i valgene sine, for hvis ikke frykter han et nytt, skuffende mesterskap for «Three Lions».

- Jeg vil like det om Hodgson viser litt eventyrlyst i uttaket framfor å gjøre de trygge valgene. Om han gjør det, vil vise seg. Jeg håper inderlig at de unge får sjansen, skriver Owen i en kommentarartikkel i avisen Daily Telegraph lørdag.

- Jeg ble overrasket da jeg her om dagen leste at Ross Barkley ikke var garantert en plass i VM. For meg bør det ikke være en diskusjon om Barkley skal være med i 23-mannstroppen, men om han bør få være i startoppstillingen. Verden er full av forutsigbare spillere, mens det ikke er nok av de som har spesielle evner, fantasi og en «wow»-faktor» rundt seg, legger han til.

England er i en tøff VM-gruppe sammen med Italia, Uruguay og Costa Rica. Engelskmennene innleder mesterskapet mot Italia 14. juni. (NTB)