Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

England mistet EM-tittelen på overtid

Knust av spanjolene i straffekonken.

Pixsell. 19.05.2017., Varazdin, Croatia - UEFA U-17 European Championship finals, England vs Spain. Jadon Sancho.. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL URN:31372133
Pixsell. 19.05.2017., Varazdin, Croatia - UEFA U-17 European Championship finals, England vs Spain. Jadon Sancho.. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL URN:31372133 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Englands G17-landslag hadde EM-tittelen dypt nede i lomma, men Spania utlignet til 2-2 seks minutter på overtid og ble mester på straffespark.

Callum Hudson-Odoi og Phil Foden ga England ledelsen hver sin gang. Mateu Morey utlignet for Spania første gang, men 2-1-ledelsen så ut til å holde for britene.

I sjette tilleggsminutt dukket innbytter Nacho Diaz opp og nikket inn et hjørnespark. Da hadde han vært på banen bare noen få minutter.

Med 2-2 måtte mesteren kåres på straffespark, og dessverre for de engelske ungguttene har ikke Englands a-lag noen god statistikk på straffer i mesterskap. Dette så ut til å bli overført til G17-laget.

For Spania var overlegent best i straffekonkurransen, og lagkaptein Abel Ruiz, Morey, Sergio Gómez og Victor Chust scoret på alle straffesparkene til det spanske laget.

For England scoret Aidan Barlow på straffekonkurransens første spark, men Rhian Brewster skjøt i innsiden av stolpen og Joel Latibeaudiere over mål. Dermed kunne Spania juble for 4-1-seier.

Det er tredje gang Spania vinner EM for G17-lag.

England var i gruppe med Norge i det innledende gruppespillet i EM-sluttspillet, og ble gruppevinner etter blant annet 3-1-seier mot det norske laget. Norge var nær avansement til kvartfinale, men måtte reise hjem etter gruppespillet.

(NTB)