England møter Sverige

Noen som gleder seg til Argentina-Nederland?

(Dagbladet.no): I kveld trekkes de innledende gruppene til VM-sluttspillet i fotball til sommeren.

Vertsnasjonen Tyskland spiller åpningskamp mot Costa Rica i München 9. juni. Polen og Equador er de to andre lagene i gruppa.

Dersom supertalentet Freddy Adu (16) kvalifiserer seg for laget til USA, møter han fødelandet Ghana. De to landene er trukket i gruppe med Norges overmenn fra henholdsvis gruppespill og playoff -Italia og Tsjekkia.

Storkamp i gruppe C

En annen av gruppespillets godbiter ser ut til å bli Nederland-Argentina i gruppe C. Elfenbenskysten og Serbia og Montenegro er også med i gruppa.

Englands svenske landslagssjef Sven-Göran Eriksson kunne ikke annet enn å le da tilfeldighetene ville at Sverige ble trukket i gruppe med England. Svenskene åpner mot debutantene fra Trinidad og Tobago, mens England spiller åpningskamp mot Paraguay.

Mexico åpner mot Iran. EM-finalisten på hjemmebane i 2004, Portugal, møter Angola i den andre kampen i gruppas første runde.

Tøff gruppe for Brasil

Brasil spiller mot Kroatia i sin første kamp, som også inneholder Australia og Japan. Brasil er naturlige favoritter, men de får ingen lett jobb i gruppe F. Innfrir favorittene, blir det trolig tøff kamp om andreplassen.

Verdensmestrene fra 1998, Frankrike åpner mot Sveits. De to landene spilte uavgjort to ganger i den europeiske VM-kvalifiseringen. Sør-Korea og Togo er de to andre lagene i gruppe G.

Spania åpner mot en av mesterskapets mest spennende debutanter - Ukraina.  Tunisia og Saudi-Arabia er de to siste lagene i gruppe F.

ÅPNER MOT KROATIA: Brasil og Robinho er sikkert like spent som alle oss andre.