Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- England ødelegger for Europa

London (NTB-AFP): Englands søknad til fotball-VM i 2006, i konkurranse med Tyskland, kan ødelegge for at Europa i det hele tatt kan få mesterskapet. Det påstår UEFA-president Lennart Johansson i et intervju med den britiske avisen The Independent.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

68 år gamle Johansson, som håper å ta over etter Fifa-president Joao Havelange i juni, sa også i intervjuet at en europeisk superliga ikke har noen framtid.

Svensken mener at både England og Tyskland har startet sine kampanjer på et altfor tidlig stadium.

- Det bekymrer meg spesielt at begge var så tidlig ute med sine kandidaturer. De må huske på at andre deler av verden som Afrika og Brasil også kan ha ønsker om å arrangere VM. Både England og Tyskland skulle ventet før de begynte å bruke store pengesummer på sine kampanjer. Det kan ende med både sløsing av penger og tid, sa Johansson.

Norge fikk få billetter

Johansson opplyste at han vil trekke seg tilbake og dra på fisketur hvis han ikke blir valgt til FIFAs nye president i juni. Johansson kom også med kritikk av årets VM-arrangører og deres håndtering av billettsalget.

- Hvis jeg blir FIFA-president, vil jeg endre på dagens fordelingssystem av billetter. Altfor få billetter tilfaller deltakerlandene. Norge hadde for eksempel håpet på rundt 50 000 billetter, men fikk bare 3000. Det har alltid vært klaget over dette foran hvert VM-sluttspill. I år var det ekstra ille, men det er for sent å gjøre noe med det nå, sa Johansson.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!