- England ønsker Januzaj

FA skal ha kontaktet United.

 NOE FOR THREE LIONS?:  Adnan Januzaj hadde en stor dag på jobben da han scoret begge målene i 2-1-seieren over Sunderland lørdag. Nå skal FA ha ytret ønske om å sikre seg den belgisk-fødte ungguttens tjenester i framtida. Foto: AP Photo / Scott Heppell
NOE FOR THREE LIONS?: Adnan Januzaj hadde en stor dag på jobben da han scoret begge målene i 2-1-seieren over Sunderland lørdag. Nå skal FA ha ytret ønske om å sikre seg den belgisk-fødte ungguttens tjenester i framtida. Foto: AP Photo / Scott HeppellVis mer

(Dagbladet): Manchester Uniteds nye stjerneskudd Adnan Januzaj, presenterte seg for alvor for fotballpublikummet, da de røde djevlenes tok en etterlengtet seier mot Sunderland lørdag.

18-åringen fikk sjansen fra start, og takket for tilliten med å score sine to første Premier League-mål i 2-1-seieren på Stadium Of Light.

Etter kampen røpet United-manager David Moyes at FA (The Football Association) skal ha kontaktet United før lørdagens oppgjør, med forespørsel om den talentfulle unggutten ikke kunne tenke seg å representere England.

- Det har de. Jeg tror han har flere muligheter å velge mellom når det kommer til hvilket land han vil representere. Han har allerede blitt kalt opp til det belgiske landslaget, men har foreløpig valgt å takke nei. Han er ønsket av både Albania, Kroatia og et par andre. Han kan spille for flere land, inkludert England, er Moyes sitert på i The Telegraph.

- Et stort talent Den belgisk-fødte 18-åringen, som har kosovo-albanske foreldre, kom til United som 16-åring fra Anderlecht i 2011, men har fortsatt ikke bestemt seg for hvilket land han ønsker å representere i framtida.

England-sjef Roy Hodgson, innrømmer at Januzaj er interessant, og en mulig fremtidig landslagsmann for Three Lions.
  
- Det er ingen tvil om at han er et stort talent. Vi følger med på ham, men det er mye som må diskuteres først, siteres 66-åringen på.

FIFA-regel kan gjøre ting vanskelig Skulle Januzaj etter hvert velge å spille for England, er det imidlertid en FIFA-regel å forholde seg til.

Den sier nemlig at en spiller vil være kvalifisert for spill dersom man har bodd fem år sammenhengende i det respektive landet etter fylte 18 år.

Det betyr med andre ord at den tekniske midtbanespilleren ikke kan kalles inn til det engelske landslaget før tidligst i starten av 2018.

Det spørs vel om det blir i lengste laget å vente, men det blir uansett spennende å se hva Uniteds nye stjerneskudd velger til slutt.

 

 INTERESSANT:  Englands landslagssjef Roy Hodgson følger med på Adnan Januzajs utvikling med argusøyne. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
INTERESSANT: Englands landslagssjef Roy Hodgson følger med på Adnan Januzajs utvikling med argusøyne. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer