FØLGER MED: John Arne Riise mener det er riktig å utsette seriestarten dersom det er fare for sikkerheten.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
FØLGER MED: John Arne Riise mener det er riktig å utsette seriestarten dersom det er fare for sikkerheten. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer

England-proffene frykter seriestarten ryker

Gamst, Riise og Parr om opptøyene i England.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): I morgen spiller Norge privatlandskamp mot Tsjekkia på Ullevaal stadion. England-proffene Morten Gamst Pedersen, Jonathan Parr og John Arne Riise trente i dag på Ullevaal-matta i uvisshet om helgens seriekamper på balløya blir utsatt.

Opptøyene som startet i London har spredd seg til flere av de største byene i landet - og det engelske fotballforbundet vurderer fortsatt om helgens seriestart skal gå som normalt.

Gamst Pedersen forteller til Dagbladet at kampen i morgen blir ekstra spesiell.

- Det har vært mye utenomsportslig fokus den siste tiden. Først tragedien i Norge, og nå rammes England av uro. Det er mange tanker i hodet om dagen, sier Gamst Pedersen til Dagbladet.

- Det som skjer i England vekker ekstra følelser nå, sier fortsetter han.

I BRANN: Pøblene har satt fyr på en rekke bygninger i London, her Sonys varehus. Foto:   REUTERS/Chris Helgren
I BRANN: Pøblene har satt fyr på en rekke bygninger i London, her Sonys varehus. Foto: REUTERS/Chris Helgren Vis mer

Gamst Pedersen har bodd i Storbritannia siden 2004. Aldri før har han opplevd at seriestarten er blitt utsatt.

- Jeg håper politiet får kontroll. Fotball betyr ingenting så lenge det er fare for sikkerheten til folk. Folk skal kunne gå trygt i byen og handle brød og melk, sier Gamst Pedersen, som er bosatt i Manchester.

- Ekkelt å bo i London
Crystal Palace-spiller Jonathan Parr reiste fra London søndag og hørte ikke noe til bråket i byen før han ankom Norge.

Crystal Palace er en av klubbene som er rammet av utsettelsen. Laget skulle møtt Crawley Town i ligacupen i kveld.

- Det er forferdelig det som skjer, og det er ekkelt å se bildene fra London ettersom jeg bor der selv, sier Jonathan Parr til Dagbladet.

- Jeg har ikke hørt noe fra klubben etter at jeg kom til Norge. Jeg bor på hotell og kan flytte rundt dersom det blir aktuelt. Dersom det er trygt, reiser jeg tilbake til London på torsdag, fortsetter han.

LONDON BRENNER: Denne 140 år gamle møbelbutikken i Croyden ble satt i brann. Foto:  AFP PHOTO/Carl de Souza
LONDON BRENNER: Denne 140 år gamle møbelbutikken i Croyden ble satt i brann. Foto: AFP PHOTO/Carl de Souza Vis mer

Parr og Crystal Palace tapte serieåpningen 2-1 borte mot Peterborough i helgen.

Riise støtter utsettelse
Fulham spiller hjemmekamp mot Aston Villa på lørdag, og John Arne Riise skal i utgangspunktet spille sin første seriekamp for sin nye klubb.

- Det er helt riktig å utsette kampen dersom det er fare for sikkerheten. Det er fint at sikkerhet tas på alvor, sier Riise.

Han har allerede debutert for klubben i kvalifisering til Europa League - men innrømmer at han gleder seg til seriestart.

- Jeg er ikke redd for å reise tilbake til London, og skal holde meg langt unna der det er uro. Forhåpentligvis er det over før jeg er tilbake i England, sier Riise.