Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Premier League

England-profil peker ut klubb og makker til King: - Passer perfekt sammen

Nordmannen er glohet etter 16 mål i Premier League.

HET I ENGLAND: Joshua King har scoret 16 mål for Bournemouth denne sesongen. Foto: NTB Scanpix
HET I ENGLAND: Joshua King har scoret 16 mål for Bournemouth denne sesongen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I en fotballsesong med få norske høydepunkter skiller Bournemouth-spiss Joshua King seg ut. 16 mål i Premier League gir en smukk gjenklang, og gjør 25-åringen til den åttende beste målscoreren i ligaen.

Den tidligere Tottenham-spilleren Jermaine Jenas (34) har registrert nordmannens suksess. Han registrerer også at King blir knyttet til gamleklubben av flere medier. Og han er begeistret.

Jenas ser for seg King i tospann med storprofilen Harry Kane (23) på topp.

- Det har vært snakk om Joshua King, som har vært briljant for Bournemouth. Jeg tror han ville vært perfekt, kommenterer Jenas på nettsidene til BBC.

SKRYTER AV KING: Jermaine Jenas. Foto: NTB Scanpix
SKRYTER AV KING: Jermaine Jenas. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Han vil definitivt tilføre mer enn Janssen (Vincent Janssen, journ. anm.), som av og til ikke spiller selv når Kane er skadet.

Ekspert

Jenas spilte i Tottenham fra 2005 til 2013. Han har 21 A-landskamper og er nå «pundit» - fotballekspert - i England.

- King har fortsatt mye å lære. Men det er ikke noe problem. Mauricio Pochettino (manager) liker spillere han kan jobbe med.

Siden King begynte å score hyppig på Balløya, er han blitt knyttet til to andre klubber. Først West Ham, deretter Tottenham. Men nå kommer også en tredje klubb på banen, nyopprykkede Newcastle. Det skriver avisa The Northern Echo.

- King har vært spesielt god de siste tre månedene. Han har scoret elleve mål på 14 kamper og Benítez (Rafael Benítez, journ. anm.) betrakter ham som en ideell kandidat når Newcastle vender tilbake til toppdivisjonen, skriver avisa.

- Bare rykter

Tidligere har King sagt til Dagbladet:

- Jeg trives der jeg er. Dette er bare rykter. Bournemouth ga meg sjansen da jeg satt på benken i Blackburn. Trener Eddie Howe har vært fantastisk mot meg. Jeg har ingen planer om å skifte klubb.

Siste runde i Premier League spilles søndag klokka 16.00.