England røk ut i første runde

Fikk bare to av 22 stemmer.

HODESTUPS UT I FØRSTE RUNDE: På tross av at England stilte med et stjernelag i Zürich med prins William og David Beckham i spissen, røk engelskmennene ut allerede i første avstemningsrunde.Foto: SCANPIX/EPA/WALTER BIERI
HODESTUPS UT I FØRSTE RUNDE: På tross av at England stilte med et stjernelag i Zürich med prins William og David Beckham i spissen, røk engelskmennene ut allerede i første avstemningsrunde.Foto: SCANPIX/EPA/WALTER BIERI Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ZÜRICH/OSLO (Dagbladet): Det hjalp fint lite at England hadde sendt et stjernelag i Zürich med arveprins William, statsminister David Cameron og fotballikonet David Beckham i spissen; håpet om et VM-sluttspill i fotballens hjemland falt på steingrunn allerede i første avstemningsrunde.

Kun to av 22 stemmeberettigede medlemmer av Fifas eksekutivkomité valgte å gi sin stemme til England. Til sammenligning fikk konkurrentene Russland ni, Portugal/Spania sju og Belgia/Nederland fire.

Dermed måtte skuffede engelskmenn nok en gang konstatere at Fifa valgte å se til nye markededer da de tildelte VM i 2018 og 2022 til henholdsvis Russland og Qatar.

Overrasket Lineker Det overrasker tidligere landslagsspiss og BBC-programleder Gary Lineker.

- Jeg er overrasket over at de igjen valgte to nye land, sier Lineker til Dagbladet.

- Du framstår diplomatisk, men du må vel også være litt sint?

- Man må ta det som det kommer. Jeg er overrasket over at de valgte to nye land, gjentar Lineker.

Håpet brast Stemmeprosessen gjennomføres ved at de 22 stemmeberettigede medlemmene i Fifas eksekutivkomité stemmer inntil en søkernasjon har oppnådd rent flertall. Oppnås det ikke rent flertall i en stemmerunde, elimineres den søkeren med færrest stemmer foran neste avstemningsrunde.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer