VANSKELIG OPPGAVE: Norges keeper, Aurora Mikalsen, hadde en vanskelig oppgave foran seg i kveld under omkampen mot England. Foto: Digitalsport
VANSKELIG OPPGAVE: Norges keeper, Aurora Mikalsen, hadde en vanskelig oppgave foran seg i kveld under omkampen mot England. Foto: DigitalsportVis mer

England scoret på straffen. Men Norge videre som beste gruppetoer

Nå venter EM i Israel for J19.

(Dagbladet): Norge greide ikke å hindre Leah Williamson og England i å score på det mye omtalte straffesparket i omkampen i kveld.

Men Norge er likevel klare for EM i Israel som den beste gruppetoeren.

Norge fikk et skudd i retning mål, før dommeren blåste av den den korteste omkampen i Uefas historie. Dermed endte kampen 2-2, og England ble gruppevinner.

- Det er en situasjon som det er umulig å forberede seg på, og det er noe ingen av dem kommer til å oppleve igjen, sier landslagstrener Nils Lexerød til Dagbladet om kveldens surrealistiske kamp. 

Dommertabbe I lørdagens EM-kvalifiseringskamp fikk England straffe på overtid, på stillinga 2-1 til Norge.

Dommeren annullerte Englands straffescoring fordi en av de engelske spillerne beveget seg inn i 16-meteren før straffen var tatt. Istedet for å gi England en ny sjanse til å ta straffen, ga dommeren et frispark til Norge.

Den tyske dommeren, Marija Kurtes, ble forøvrig kåret til årets kvinnelige dommer i Tyskland i 2014.

England klaget inn situasjonen, og fikk den innvilget.

Dermed ble straffesparket og de 18 sekundene som var igjen av tilleggstiden spilt på nytt nå i kveld - en sak som har gått sin seiersgang i internasjonale medier i dag.

Med det resultatet er England gruppevinner foran Norge, som tar seg til EM som best av gruppetoerne.

Fikk beskjed før kampen Hadde England rukket å score nok et mål mot Norge på den korte tiden kampen varte, så ville Nederland blitt beste gruppetoer.

At de engelske spillerne skulle rekke å få inn to mål mot Norge på så kort tid, var nærmest umulig.

- Det var en letta spillergruppe som hadde mottatt beskjeden uansett hva som skjedde hadde sikra EM-plassen som beste toer uansett. Det gjorde det lettere å takle denne kampen

- Nå er vi veldig fornøyd med å ha gått videre. Jeg synes det er fullt fortjent at vi gjør det. Vi har spilt tre gode kamper, og har greid å holde fokus til tross for at denne saken har vært der hele uka, skryter Lexerød av sine jenter.