England slått ut etter straffekonk - igjen

Hørt det før?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Nederland U-21-England U-21 1-1 (13-12 etter straffespark)

Det har vært et mareritt for a-landslaget i mesterskap etter mesterskap og nå ser juniorlandslaget ut til å ha overtatt syndromet: England fikser rett og slett ikke å vinne en straffespark-konkurranse.


Semifinalen i U21-EM mellom Englands og Nederlands unge stjerner endte 1-1, og stillingen i straffesparkonkurransen var 12-12 da West Hams Anton Ferdinand troppet opp, klemte til - og skjøt i stolpen. Nederlands Zuiverloon scoret på sitt forsøk, og sørget dermed for at Nederland gikk til finalen med 13-12-seier.

Og at England nok en gang ble slått ut etter et straffe-drama.

For det er langt i fra første gangen:

•VM 1990: England slått ut av Vest-Tyskland i semi-finalen. Stuart Pearce bommer og en nyfrisert Chris Waddle skyter høyt over.

• EM 1996: På hjemmebane, i en på forhånd særs opphausset kamp, ryker England igjen for tyskerne. Gareth Southgate bommer og blir nasjonens syndebukk.

• VM 1998: Michael Owen hadde akkurat skapt nytt engelsk fotball-håp, David Beckham ble utvist og England tapte nok en gang på straffespark. Argentina avanserte etter 4-3-seier. Paul Ince og David Batty bommet for britene.

TAP(R)E GUTTER: Englands u21-landslag kjempet lenge i gårsdagens semifinale mot Nederland, men tapte til slutt 13-12 etter straffesparkkonkurranse. Foto:AP
TAP(R)E GUTTER: Englands u21-landslag kjempet lenge i gårsdagens semifinale mot Nederland, men tapte til slutt 13-12 etter straffesparkkonkurranse. Foto:AP Vis mer

• EM 2004: England spilte uavgjort 2-2 mot Portugal, men tapte 6-5 på straffespark etter at David Beckham sklir i skuddøyeblikket og bommer. Darius Vassell bommer også.

• VM 2006: Igjen blir Portugal for sterke i kvartfinalen. England taper 3-1 etter at Lampard, Gerrard og Carragher alle bommer.

- Vi har øvd på straffespark i flere uker, sa en skuffet u21-trener Stuart Pearce etter kampen i følge The Times.

- Tidligere har England bare fått skutt fire, fem straffespark så har det hele vært over. Så dette er vel et steg i riktig retning, fortsatte «Psycho».

Som tross tapet var en meget stolt mann.

- Jeg fortalte spillerne at dette sannsynligvis er mitt stolteste øyeblikk som fotball-trener. De har virkelig kjempet og svettet blod for sitt land, men denne gangen holdt det ikke helt inn.

Ikke denne gangen heller.

•Se straffemissen og høydepunkter på UEFAs hjemmesider!

England slått ut etter straffekonk - igjen

PS: Nederland møter Serbia i finalen på lørdag. 

<B>TRØST 2006:</B> Rio Ferdinand, Antons storebror, får trøst av kaptein David Beckham etter kvartfinaltapet i 2006.
<B>BOM 2006:</B> Jamie Carragher bommer mot Portugal i kvartfinalen i VM 2006.
<B>BOM 1998:</B> David Batty misser mot Argentina i 1998 og England ryker ut nok en gang.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer