Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

England slet stort, men alt endret seg da den tidligere Liverpool-profilen gjorde dette

Martin Skrtels meningsløse utvisning ødela for Slovakia i hjemmemøtet med England.

BLE SENDT I DUSJEN: Her tråkker Slovakia-kaptein Martin Skrtel - tilsynelatende helt unødvendig - på en liggende Harry Kane. Skrtel fikk dermed sitt andre gule kort, og ble sendt rett i dusjen. Etter det forandret kampen karakter. Foto Kieran McManus / BPI / REX / Shutterstock / NTB Scanpix
BLE SENDT I DUSJEN: Her tråkker Slovakia-kaptein Martin Skrtel - tilsynelatende helt unødvendig - på en liggende Harry Kane. Skrtel fikk dermed sitt andre gule kort, og ble sendt rett i dusjen. Etter det forandret kampen karakter. Foto Kieran McManus / BPI / REX / Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Slovakia - England 0-1 (0-0):

(Dagbladet): Sam Allardyce fikk sin debut som England-sjef i bortemøtet med Slovakia i VM-kvaliken i kveld.

«Big Sam» kunne på forhånd kanskje ønsket seg en enklere start som trener for hjemlandet. Slovakia - anført av Marek Hamsik og Martin Skrtel - er nemlig alt annet enn en kasteball, og landet spilte i VM så seint som i 2010.

I årets EM var slovakene i gruppe med nettopp England, og de to lagene spilte 0-0 i Saint-Étienne 20. juni.

Slik var det svært nær å ende i dag også, men Adam Lallana sikret England seieren nesten fem minutter på overtid, da han dro seg fri i boksen og satte kula mellom beina på Slovakia-keeper Matus Kozacik.

- Det målet har latt vente på seg lenge. Jeg presser meg selv til å score mål. Som et lag var vi briljante og de hadde ingen sjanser. Selvfølgelig er det en fantastisk start for Sam og laget. Han var på klar på at han ikke ville ha baklengsmål. Jeg synes vi er disiplinerte, sier matchvinneren til ITV etter kampen, ifølge BBC.

MATCHVINNER: Her feirer Adam Lallana (i midten) sin scoring nesten fem minutter på overtid, med Daniel Sturridge og Gary Cahill- Foto: Action Images / Reuters / Carl Recine / Livepic
/ NTB Scanpix
MATCHVINNER: Her feirer Adam Lallana (i midten) sin scoring nesten fem minutter på overtid, med Daniel Sturridge og Gary Cahill- Foto: Action Images / Reuters / Carl Recine / Livepic / NTB Scanpix Vis mer

Savnet magi

VM-kvalikkampen noen mil utenfor Bratislava ble dessverre alt annet enn en fryd for øyet fram til Lallanas lille kunststykke, selv om begge lag - og spesielt England - hadde sine muligheter til å score.

Før pause var både Harry Kane og Raheem Sterling relativt farlig frampå for «Three Lions», mens hjemmelagets Dusan Svento var nær ved å nå fram på et godt innlegg fra høyre noen minutter før pause.

2. omgang var lenge en blåkopi av den første. Slovakia lå dypt og satset på kontringer, mens England dyttet ballen rundt langs bakken, men savnet noe ekstra - et lite øyeblikks magi som var tilstrekkelig for å åpne det slovakiske forsvaret.

Meningsløs utvisning

Etter en snau times spill fikk Allardyces lag imidlertid en håndsrekning fra Slovakia. Da dro nemlig tidligere Liverpool-spiller Martin Skrtel på seg et idiotisk gult kort - hans andre - og han ble dermed sendt tidlig i dusjen. Skrtel tråkket tilsynelatende med vilje på en liggende Harry Kane etter at Spurs-spissen hadde gått over ende midt på banen.

Det ga engelskmennene det lille overtaket de var på jakt etter. Dele Alli kom inn for Jordan Henderson, Theo Walcott ble satt på for Raheem Sterling, og litt etter litt så England ut som de kunne score. De klarte å flytte opp laget, og dominerte spillet fullstendig rundt slovakenes boks.

Den første skikkelig store sjansen kom da Adam Lallana - på uortodoks vis - dro til fra relativt langt hold, men uheldigvis for Liverpool-mannens avslutning smalt i stolpen og ut.

Annullerte scoring

Ti minutter før slutt ble Harry Kane, som virker å være inne i en måltørke, tatt av til fordel for Daniel Sturridge.

Det fikk ingen umiddelbar effekt, men engelskmennene malte og malte, og kom stadig nærmere et mål.

Innbytter Walcott satte ballen i mål på overtid, men nettkjenningen ble annullert for offside. Den avgjørelsen fra dommer Milorad Mazic så imidlertid tvilsom ut, ettersom TV-bildene viste at pasningen til Walcott kom fra et slovakisk bein.

De fleste trodde dermed at løpet var kjørt for Englands håp om tre poeng, men Lallana ville det altså annerledes: Kampen var inne i overtida av overtida da Danny Rose slo inn fra venstre:

FIKK DET HAN KOM FOR: Sam Allardyce fikk - til slutt - en god start på karrieren som England-boss. Foto: Action Images / Reuters / Carl Recine / Livepic
/ NTB Scanpix
FIKK DET HAN KOM FOR: Sam Allardyce fikk - til slutt - en god start på karrieren som England-boss. Foto: Action Images / Reuters / Carl Recine / Livepic / NTB Scanpix Vis mer

Ballen gikk via et slovakisk bein og til Lallana, som sendte Allardyce og England til himmels.

Treneren fikk dermed en godkjent start på både landslagstrenerkarrieren og starten på VM-kvalifiseringen.

De andre lagene i England og Slovakias kvalikgruppe er Litauen, Malta, Skottland og Slovenia.

Skrev historie

Wayne Rooney fikk forøvrig sin 116. landskamp i kveld. Han gikk dermed forbi David Beckham på adelskalenderen. Når har han bare keeperen Peter Shilton (125) foran seg på lista over spillere med flest kamper for England.

- I dag spilte Wayne hvor enn han ville. Han var fantastisk og kontrollerte midtbanen. Jeg kan ikke slutte å bruke han der, sier Allardyce, ifølge NTB.

- Det er i den posisjonen Sam ville ha meg. Vi jobbet med det denne uka. Da laget ble offentliggjort var det flere som mente at jeg burde spille høyere i banen, men det passer meg, svarte Rooney, som ikke var bekymret for at scoringen ikke ville komme mot Slovakia.

- Vi fikk ikke panikk og holdt oss til kampplanen. Adam scoret målet som ga oss en perfekt start på kvaliken, sa England-kapteinen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!