England-spillere varsler opprør

England-spillerne misliker sterkt at Terry Venables ikke straks får jobben som landslagssjef. Les siste nytt fra engelsk fotball.

Trolig blir enten Howard Wilkinson eller Newcastles Bobby Robson midlertidig manager denne uka, skriver Daily Mail.

Robson blir først spurt dersom Wilkinson, for tida teknisk direktør i FA, ikke vil fortsette etter den skuffende Finland-kampen.

I mellomtida sitter landslagsspillerne rundt i klubbene sine og lurer på hvorfor suksesstrener Terry Venable ikke får jobben først som siste. Venables ledet England til semifinalen i EM 1996, og vant en meningsmåling i troppen om ny sjef.

- Spillerne vil ha Venables tilbake. Hvorfor gjøre ikke forbundet noe med det? Hva venter de på, sier en av landslagsspillerne til The Sun.

Spilleren varsler et opprør dersom Venables blir oversett uten at troppen får noen god forklaring.

Venables er også favoritt hos bookmakerne. Du får 130 kroner igjen dersom du satser en hundrelapp på den tidligere Spurs- og Barcelona-treneren.

Også Englands største sponsor støtter en utnevnelse av Venables - som ble etterforsket i en økonomisak da han ga seg i 1996.

- Vi trenger ikke en bokfører eller finansdirektør. Vi ser etter en landslagssjef og jeg tror FA vil velge rett mann, sier Nationwide-talsmann Chris Hull.

  • VEGARD HEGGEM slo opp skaden på baksida av låret mot Derby i går. Skaden blir undersøkt i dag, men Heggem er trolig uansett ute for minst tre uker framover. Skaden er den samme plagde Heggem både forrige sesong og under EM. - Det er omtrent nøyaktig et år siden jeg fikk denne skaden første gang. Jeg vet ikke hva som kan gjøres for å får rettet på dette, skriver en oppgitt Heggem på sin hjemmeside.
  • NEWCASTLE tapte store penger det siste regnskapsåret. Sjøl om klubben har fått snudd nedgangen ute på banen, må klubben bokføre et underskudd på nærmere 250 mill. kroner (18,9 mill. pund). Mesteparten av tapet skyldes spillerkjøp og tapte inntekte etter en omstridt lytting av supportere på St. James' Park.
  • GEORGE WEAH har ikke forlatt Manchester City, som flere medier hevder. Men liberianeren er misfornøyd med situasjonen i klubben etter at 34-åringen er blitt tredjevalg på topp. I dag skal han i møte med City. - George har ikke stukket av. Han og Joe (Royle, manager) skal sette seg ned og snakke om framtida mandag, sier City-talsmann Chris Bird. For fire år siden ble Weah kåret til verdens beste spiller, og seinest ifjor spilt han for Milan i Serie A.
  • SVANTE + IPSWICH = USANT? Premier League-klubben Ipswich var ifølge Brann i Norge i helga for å følge svenske Svante Samuelsson. Klubben vil selge dersom prisen er god nok. Men uttalser fra Ipswich-manager George Burley tyder på at bergenserne må finne andre kjøpere som kan redde økonomien. - Jeg har ikke hørt om denne spilleren. Det er ingenting i det, sier Burley ifølge nettstedet Ipswichtown Rivals.
  • ERIK MYKLAND er ikke den eneste som gir seg på landslaget. Newcastles briljante ving Nolberto Solano påstår han har spilt sin siste kamp for Peru. Han likte dårlig å bli fratatt kapteinsbindet og gitt en plass på venstrebacken mot Bolivia. - Jeg er lei av landslaget, sier Solano. - Jeg vil konsentrere meg om Newcastle.
  • STEFFEN IVERSEN og Øyvind Leonhardsen kan vente økt konkurransen om plassene i Tottenham. Etter helgas tap mot Coventry hevder manager George Graham at han trenger seks nye spillere - som han sliter med å få kjøpt. - Det er ikke et spørsmål om penger, der er en mangel på kvalitetsspillere både her og i Europa. Jeg snakker ikke om bare en, jeg trenger fem-seks spillere, sier Graham til Plantefootball. Sjøl er ikke Graham populær blant fansen lenger. Noen supportere hylte «Graham ut» mens andre brukte ironi: «Graham for England.».
<B>COMEBACK?</B> Terry Venables er sterkt ønsket som ny sjef av de engelske landslagsspillerne.