TRE LANDSKAMPER: Brian Deane fikk tre landskamper for England og scoret det aller første Premier Leauge-målet i 1992. Her i duell som Leeds-spiss mot Bjørn Tore Kvarme i 1997. Foto: Clive Brunskill/ALLSPORT
TRE LANDSKAMPER: Brian Deane fikk tre landskamper for England og scoret det aller første Premier Leauge-målet i 1992. Her i duell som Leeds-spiss mot Bjørn Tore Kvarme i 1997. Foto: Clive Brunskill/ALLSPORTVis mer

England-spiss kan bli Sarpsborg-trener

Deane øverst på ønskelista.

Brian Deane (44), som har erfaring fra flere klubber i engelsk eliteserie, er favoritt til å ta over trenerjobben i Sarpsborg etter Roar Johansen.

Engelskmannen som i sin karriere som spiller har vært innom klubber som Leeds, Middlesbrough, West Ham, Sunderland og Benfica står øverst på Sarpsborgs ønskeliste, ifølge Sarpsborg Arbeiderblad.

Reid har etter sin aktive karriere jobbet med å utvikle unge talenter i hjemlandet, og det skal etter det avisen kjenner til være dette som interesserer Sarpsborg-ledelsen.

- Sportslig utvalg har innstilt to trenere overfor vårt styre. Vi har vektet disse to og anbefalt den ene. Det vil være feil å kommentere navn på det nåværende tidspunkt, sier sportslig ansvarlig Bjørge Øiestad i Sarpsborg til SA.

Nåværende Sarpsborg-trener Roar Johansens kontrakt med klubben utløper ved nyttår, og det ble allerede i sommer klart at han ikke vil få den fornyet.

(NTB)