Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

England-stjerne stemples som pengegrisk

Liverpool-sjef Rafa Benitez går hardt ut mot Barry.

TIL ANGREP: Igjen brukte Liverpool-manager Rafael Benitez en pressekonferanse til å komme med angrep på folk i andre klubber. Foto: AFP/Neil Jones
TIL ANGREP: Igjen brukte Liverpool-manager Rafael Benitez en pressekonferanse til å komme med angrep på folk i andre klubber. Foto: AFP/Neil Jones Vis mer

(Dagbladet.no): Liverpool ble koblet til Aston Villas Gareth Barry i hele overgangsvinduet i fjor sommer. Manager Rafa Benitez fikk aldri den 28-årige England-spilleren, på tross av flere bud.

I juni ble midtbanespilleren kjøpt av Manchester City, som ikke oppfylte Barrys klubbkrav fra sist sesong om Champions League-spill.

Benitez har en klar teori om hvorfor Barry havnet hos sjeikmilliardærklubben City.

100 prosent penger
Det dreier seg bare om lønningsposen, størrelsen på den. Og i City fortelles det at han får 1,3 millioner kroner i uka, 30 prosent mer enn Liverpool ville ut med.

- På dette nivået tjener alle mye penger. Spørsmålet er om du tar de rette avgjørelsene og gjør det som er det beste for karrieren din. Hvis det bare handler om penger så kommer du til å gjøre feil, og jeg er blitt overrasket over noen av valgene som er tatt i sommer - som Barrys, sier Rafa ifølge The Guardian og The Times.

Liverpool-sjefen innrømmer at han prøvde seg på Barry på nytt i sommer, uten hell.

- Jeg vil ikke si for mye om det, men det handlet 100 prosent om penger. Det viktigste for meg er spillernes lidenskap.

Lidenskap og lojalitet blir sentralt når Benitez i sommer skal prøve å holde på midtbanestjernene Xabi Alonso og Javier Mascherano. Spanieren er blitt koblet til Real Madrid i lang tid, Barcelona prøver å friste argentineren til La Liga.

Benitez mener de to skylder Liverpool å bli på Anfield.

Skjelte ut Ferguson
- Ikke glem at da vi kjøpte Alonso fra Real Sociedad var det få som visste noe om han, og vi skrev ny kontrakt med han for to år siden. Han var fornøyd da, sier Benitez.

- Og dere vet hvordan Mascherano hadde det i West Ham før vi hentet ham hit. Begge spillere har gjeld til Liverpool. De skylder Liverpool lojalitet, og de vet det godt.

Det er ikke noe nytt at Benitez er krass i uttalelsene sine, men oftest går det utover andre lags trenere. I januar sparket han løs mot United-sjef Alex Ferguson.
På en pressekonferanse dro spanieren opp en lapp og kom med kraftige anklager mot skotten. Benitez mener blant annet at Ferguson slipper unna med ting andre trenere straffes for.

Og fram til Jose Mourinho forlot Premier League var Benitez sterkt kritisk til portugiseren.

FAST PÅ ENGLAND: Her scorer Gareth Barry for England mot Kasakhstan. Benitez mener Barry burde valgt å Liverpool som sin neste klubb. Foto: AP/Sergey Ponomarev
FAST PÅ ENGLAND: Her scorer Gareth Barry for England mot Kasakhstan. Benitez mener Barry burde valgt å Liverpool som sin neste klubb. Foto: AP/Sergey Ponomarev Vis mer

- Dere savner kanskje Jose, ja, men ikke jeg, sa Benitez.

Denne gangen går han ikke løs bare på Barry, men også på klubben hans Manchester City. Benitez mener at City har kjøpt gode spillere, men at det på ingen måte gir noen garantier for trofeer.

- Ting har forandret seg, og vi må tilpasse oss. Manchester City og de store klubbene i Europa bruker store penger, og markedet har forandret seg. Da må vi jobbe hardere, sier Benitez.

NY SPILLER: Ifølge Benitez tok Glen Johnson et riktig valg, Liverpool, selv om han kunne tjent mer i andre klubber. Foto: REUTERS/Nigel Roddis
NY SPILLER: Ifølge Benitez tok Glen Johnson et riktig valg, Liverpool, selv om han kunne tjent mer i andre klubber. Foto: REUTERS/Nigel Roddis Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling