England-stjerne vil hevne seg på norske unggutter: - Det var forferdelig

Får sjansen i kveld.

REVANSJELYSTEN: Jordan Henderson var kaptein for England da Norges U21-landslag vant 3-1 under Israel-EM. 
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
REVANSJELYSTEN: Jordan Henderson var kaptein for England da Norges U21-landslag vant 3-1 under Israel-EM. Foto: Erlend Aas / NTB scanpixVis mer

Jordan Henderson innrømmer at han ble imponert over det norske laget som tok bronse i fjorårets U21-EM. Nå vil han ha revansj på Wembley.

For litt over ett år siden var Jordan Henderson ledestjerne og kaptein på det engelske U21-laget som skulle ta medalje i EM i Israel.

Slik gikk det ikke. Norge ble for tøffe i gruppespillet, og tok til slutt medaljen England hadde ønsket seg.

- I Israel spilte de veldig bra og straffet oss. Vi var ikke på vårt beste og lå under med to mål til pause. De vant til slutt 3-1, minnes Henderson overfor Det engelske fotballforbundets (FA) nettsider.

- De sendte oss ut av mesterskapet. Det var forferdelig, sier Liverpools solide midtbanespiller.

- Må ikke undervurdere Norge Mens Per-Mathias Høgmo har hele ni spillere å velge blant fra det norske bronselaget, har Hodgson kun funnet plass til Danny Rose - i tillegg til Henderson.

- Vi må ikke undervurdere Norge. De vil definitivt gi oss tøff motstand om kvaliteten de viste i Israel er den kvaliteten de innehar nå, fortsetter han.

Og mens Wayne Rooney unngikk å dele sin kunnskap om det norske laget og norske spillere på tirsdagens pressekonferanse, leverte Henderson på et langt høyere nivå.

LIVERPOOL-STJERNE: Jordan Henderson spiller til vanlig for å begeistre den rød delen av Merseyside. Foto: Scanpix
LIVERPOOL-STJERNE: Jordan Henderson spiller til vanlig for å begeistre den rød delen av Merseyside. Foto: Scanpix Vis mer

- Norge har alltid hatt en grei statistikk mot England, og i Morten Gamst Pedersen har de en veldig erfaren Premier League-spiller. De har også spillere som Dæhli i Cardiff og Tettey i Norwich, så de vil uten tvil prøve å imponere på Wembley, tror Henderson.

Ni bronsevinnere - Forhåpentlig kan vi få resultatet på Wembley som gir oss selvtillit før kvalikkampen mot Sveit neste uke, sier han.

Fredrik Semb Berge (scoret mot England), Stefan Johansen, Joshua King, Håvard Nordtveit, Ørjan Håskjold Nyland, Omar Elabdellaoui, Håvard Nielsen, Martin Linnes og Anders Konradsen er de ni spillerne i Høgmos tropp som var med og tok U21-bronsen i 2013.

Laget ble trent av nåværende Molde-trener Tor Ole Skullerud.

Det er ventet halvfulle tribuner - og mulig ny bunnrekord - for det engelske landslaget på Wembley til kampen mot Norge.

(NTB)