England tar fyr

Martin Ødegaard (24) og Arsenal gikk videre i ligacupen. Det som skjedde etter kampen, får England til å sperre opp øynene.

IMPONERER: Martin Ødegaard. Foto: NTB
IMPONERER: Martin Ødegaard. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Brentford - Arsenal 0-1

Her kaster en muskuløs og topptrent Martin Ødegaard drakta etter 1-0-seieren over Brentford.

Nordmannen fikk åtte minutter på Gtech Community Stadium i går kveld. Men først og fremst hylles han for det som skjedde etter kampen.

De siste 24 timene har videoer spredt seg på nettet med lynets hastighet. De viser en nordmann som bærer kapteinsbindet med verdighet.

Da spillerne ble hyllet av fansen etter seieren, sørget Ødegaard for at to av spillerne ikke gjemte seg bort.

Både Mohamed Elneny (31) og Charles Sagoe jr. (19) fikk et ekstra dytt i ryggen. Her skulle de motta sin velfortjente hyllest.

- Ødegaards doble gest mot lagkameratene etter Brentford-seieren er noe fansen vil elske, skriver nettavisa Football London.

Men strengt talt var det en trippel gest.

Foranledningen til at Ødegaard kastet drakta - og lot musklene spille i flomlyset - var at han ga den til en svært ivrig supporter.

Men hvorfor dyttet han lagkameratene mot fansen?

Mohamed Elneny har vært på sidelinja i over ni måneder med en kneskade. 1-0-seieren markerte comebacket for den egyptiske landslagsspilleren.

Ødegaard gjorde deretter det samme med Charles Sagoe jr. Årsaken var at han imponerte, i det som kan bli en stor Arsenal-karriere.

- Han toppet det hele med å gå bort til en supporter og gi bort drakta. Selv om dette ikke er uvanlig for den norske landslagsspilleren, sier det noe om lederskapet og måten han markerer samholdet i troppen på, rapporterer Football London.

Arsenal har selv lagt ut en video med Ødegaard og de to lagkameratene.

- Dette er vår kaptein, skriver klubben på X. Meldingen avsluttes med et hjerte. Og torsdag ettermiddag hagler det inn med «likes».

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer