England tilbake på tabelltopp

Vant mot lillebror fra Wales.

SCORET: Frank Lampard scoret da England slo Wales på bortebane i EM-kvalifiseringen. Foto: GLYN KIRK, AFP Photo
SCORET: Frank Lampard scoret da England slo Wales på bortebane i EM-kvalifiseringen. Foto: GLYN KIRK, AFP PhotoVis mer

Etter 0-0 på hjemmebane mot Montenegro i oktober i fjor, fikk England en fin start på EM-kvalifiseringen i 2011. Hvittrøyene vant 2-0 på bortebane mot Wales etter scoringer av Frank Lampard og Darren Bent.

Fabio Capellos menn hadde grei kontroll gjennom hele kampen og Lampard scoret 1-0 fra straffemerket etter bare sju minutters spill.

Walisiske James Collins var klønete i egen 16-meter og felte Aston Villa-kompis Ashley Young.

Capello fornøyd Åtte minutter senere doblet Darren Bent gjestenes ledelse. Glen Johnsen spilte fri Young med en fantastisk langpasning. Etter fint forarbeid la Young ballen inn til Bent som enkelt bredsidet inn 2-0.

- Vi spilte bra med raskt pasningsspill og skapte flere sjanser, sier Capello til Sky Sports.

- Målene var veldig fine og vi hadde stort fokus på viktigheten av denne kampen, forteller han.

Før matchen var det stort oppstyr rundt kapteinsvalget til engelskmennene. Det er 17 måneder siden John Terry var kaptein for England.

Og Fabio Capello lot Terry få tilbake kapteinsbindet rundt halvannet år etter at han falt i unåde. Chelsea-stopperen spilte solid sammen med Michael Dawson.

- Det ble nye posisjoner på Rooney og Ashley Young. Da vi forsvarte oss, ble vi liggende bredt. Formasjonen er god, men jeg vet ikke om vi bruker samme stil i neste kamp. Det kommer an på motstanderen, sa Fabio Capello til Reuters

Tabelltopp Tross 2-0-tap på hjemmebane, leverte Wales en brukbar prestasjon på gressmatta.

- Vi fikk et litt treg start. Dette er et steg mot å bli et suksessfullt lag. Jeg mener vi glimtvis viste hva vi kan, oppsummerte Wales 20-årige kaptein Aaron Ramsey til Reuters.

Seieren betyr at England topper Gruppe G i EM-kvalifiseringen. De ligger likt med Montenegro med ti poeng. Engelskmennene har derimot bedre målforskjell.