England toppseedet i VM

Mens Nederland falt et nivå ned.

(Dagbladet.no): Seedingen for neste års VM-sluttspill i fotball ble i dag offentliggjort i Leipzig, byen hvor gruppetrekningen skal foretas på fredag.

Seedingen avgjør hvem som kan bli trukket sammen med hvem i gruppespillet, og utregningen er gjort på grunnlag av landenes innsats i de to siste sluttspillene samt hvor høyt de har vært rangert de tre siste åra.


Årsaken til at det er så viktig å være toppseedet, er at du da slipper å møte de andre på samme nivå i gruppespillet. Det vil si lagene som regnes som de beste.

Her er de toppseedede lagene:

Tyskland (som verter), Brasil (som regjerende mestre), Italia, Frankrike, Argentina, Spania, Mexico og England.

USA og Nederland var nærmest av lagene som ikke havnet i seedinggruppe 1, og hollenderne faller dermed et nivå ned.De øvrige nivåene er satt sammen med tanke på å få geografisk spredning. Hensikten er å unngå at de første kampene går mellom lag som allerede har møttes hverandre i kvalifisering.


Nivå to:

Australia, Angola, Ghana, Elfenbenskysten, Togo, Tunisia, Ecuador og Paraguay.

Nivå tre:

GLEDE: England kan se fram mot et VM-sluttspill på øverste seeding-nivå. Dette bildet er fra EM i fjor. Foto: MICHAEL SOHN/AP/SCANPIX
GLEDE: England kan se fram mot et VM-sluttspill på øverste seeding-nivå. Dette bildet er fra EM i fjor. Foto: MICHAEL SOHN/AP/SCANPIX Vis mer

Krotia, Tsjekkia, Nederland, Polen, Portugal, Sverige, Sveits og Ukraina.


Nivå fire:

ran, Japan, Saudi-Arabia, Sør-Korea, Costa Rica, Trinidad & Tobago og USA.

Serbia & Montenegro har blitt plassert på et eget spesial-nivå. Forklaringen på det er mulighet til tilpasning, slik at ikke for mange europeiske lag havner i samme gruppe.

Spesial-nivået:

Serbia & Montenegro.