England ute av EM

Et rumensk straffemål i det 89. spilleminutt sendte England ut av EM. Romania vant 3-2. Dagbladet.no fulgte kampen direkte.

- Vi er forferdelig skuffet. For å være helt ærlig så spilte vi ikke godt nok, men da det gjensto fem minutter trodde jeg at vi skulle klare det. Men det gjorde vi altså ikke, oppsummerte landslagssjef Kevin Keegan etter kampen.

- Jeg kan ikke skylde på spillernes innsats, men på dette nivået trengs mer enn det.

Det ble en dramatisk kamp i Charleroi i kveld. Romania tok ledelsen midt i første omgang, men England klarte å snu kampen mesterlig mot slutten av omgangen.

Alan Shearer scoret sikkert på straffe etter at Paul Ince ble felt. På overtid løp Michael Owen gjennom, passerte keeperen og satte ballen i åpent mål.

Der og da var den engelske fotball-fansen sikker på kvartfinale. Et uavgjort-resultat ville være nok for England. Men etter pause ble hvittrøyene for feige.

Romania fikk uttelling like etter pause. Etter en uheldig utboksing av Nigel Martyn i England-målet kunne Munteanu sende ballen i nettet. Martyn fikk sjansen etter at David Seaman skadet seg på oppvarminga før kampen.

Romania jaktet en ny scoring i resten av omgangen - en scoring som ville gi kvartfinalebillett.

Og ett minutt før slutt kom den - på straffespark:

Phil Neville felte Moldovan. Ganea satte ballen sikkert i mål fra krittmerket.

Dermed ble det Romania og ikke England som slo følge med Portugal til kvartfinalen fra gruppe A. Romania møter Italia på lørdag.

For Alan Shearer ble det et trist landslagspunktum. Den engelske kapteinen har sagt han skal sette landslagsstøvlene på hylla etter EM. Romanias seier betyr at Gheorghe Hagis mesterskapsavskjed er utsatt. Hagi sto over dagens kamp på grunn av gule kort, men er med igjen i kvartfinalen.

KONTROLL: Michael Owen holder på ballen - Iulian Filipescu følger Owen nøye.
KAMP OM BALLEN: Constantin Galca og Michael Owen kjemper.
SCORET: Alan Shearer scoret Englands 1-1 mål på straffe.