- DET SUGER: Lene Mykjpland kjente fortvilelse på slutten av kampen mot England i natt. Fra å ha hatt full kontroll i en time og styr med stø kurs mot kvartinale og OL-plass, raknet alt. Sittende på gresset innser Norges beste spiller i VM at eventyret er over. Til høyre Elise Thorsnes. Foto: Berit Roald, NTB Scanpix
- DET SUGER: Lene Mykjpland kjente fortvilelse på slutten av kampen mot England i natt. Fra å ha hatt full kontroll i en time og styr med stø kurs mot kvartinale og OL-plass, raknet alt. Sittende på gresset innser Norges beste spiller i VM at eventyret er over. Til høyre Elise Thorsnes. Foto: Berit Roald, NTB ScanpixVis mer

- England utfordret oss ikke på noen ting. Så klarte vi å gi det fra oss

- Det suger, sier Lene Mykjåland (27).

OTTAWA (Dagbladet): - Vi hadde det i vår hule hånd. England utfordret oss ikke på noen verdens ting den første timen. Så klarte vi å gi det fra oss. Det er klart det er tungt, sier Lene Mykjåland til Dagbladet.

- Det her suger, legger hun til.

Hun er en av de siste som kommer ut av den norske garderoben, men tar seg som alltid god tid til å prate med pressen.

Øynene er røde. Smilet er bare en karikatur av seg selv. Hele jenta oser av skuffelse. Tristhet.

Det er ikke vanskelig å forstå. Da Norge skulle være best når det gladt slo Lene Mykjåland til med sin beste landskamp. Hun dro laget med seg. Den første timen mot England var Norge klart førende i banespill, skapte mange sjanser og hindret England i å stelle i stand noe som helst.

Lene Mykjåland regisserte det meste.

Fortjente seier - En ting hadde vært om vi hadde fortjent å ryke ut i dag. Jeg synes ikke vi gjorde det kampen sett under ett. Det virket som vi hadde så kontroll. Det var skikkelig gøy å spille det førsteomgangen. Gøyere enn det har vært på lenge.

- Da blir det en ekstra bitter følelse et det ender som det gjør, sier Mykjåland til Dagbladet.

- Men selvsagt var det dårlig av oss å ikke score på de muligehtene vi skapte, legger hun til.

- Hvordan var følelsen ute på banen i de siste minuttene?

- Jeg kjente vel litt fortvilelse, mye frustrasjon.

Ikke så smarte - Dessuten var vi kanskje ikke så veldig smarte når vi vet vi må ha det ene målet vi trenger for å ta igjen ledelsen.

- Hva mener du?

- Vi pumper alle opp. Da blir det ikke så mange igjen til å ta imot andreballene. Dermed får England komme seg ut hver eneste gang. Det ble utrolig slitsomt.  Der burde vi gjort noe andeledes.

- Er det ekstra bittert å tenke på hvor mye som lå i potten i denne kampen. Er dette den største skuffelsen i karrieren din?

- Den er i alle fall gigastor.