England utspilt

England må finne et ekstra gir for å overleve «dødens gruppe» i VM, sa Sven-Göran Eriksson etter dagens 2-2 mot Kamerun.

England ble utspilt av det afrikanske mesterlaget, men Robbie Fowler berget uavgjort med sin utligning i siste minutt. Tross en forferdelig oppladning til kampen spilte Kamerun med en kreativitet og oppfinnsomhet britene ikke var i nærheten. Savnet av David Beckham og Steven Gerrard på midtbanen er stort.

- Noe av det jeg så i dag var bra, men det er mange ting vi må forbedre om vi skal slå Sverige om en uke, sa Eriksson.

Gerrard er ute av VM, men landslagssjefen håper fortsatt at Beckham skal bli klar til åpningskampen. Under en lett treningsøkt søndag sparket Beckham ball med sin skadde fot, men han har ennå ikke vært i full trening.

Kamerun kom til Japan tre døgn forsinket etter en serie tragikomiske hendelser. Først ble avgangen fra Paris forsinket av en krangel om bonusutbetalinger til spillerne, som nektet å sette seg på charterflyet uten løfte om at de skulle få pengene. Deretter ble flyet nektet drivstoff i Bombay fordi flyplassavgiften ikke var betalt, og så måtte flyet nødlande i Bangkok fordi man hadde glemt å innhente tillatelse til å fly over Thailand, Laos og Vietnam.

- Hos oss må det være kaos, ellers spiller vi ikke bra, sa forsvarsspilleren Lucien Mettomo, og søndag sannet laget hans ord.

Kamerun tok ledelsen allerede i det 5. minutt etter et flott angrep. Pierre Wome prøvde nok på innlegg, men ballen fløy over Nigel Martyn i målet og traff stolpen. Samuel Eto'o satte inn returen.

England utlignet sju minutter senere etter at Michael Owen erobret ballen med en fin takling 40 meter fra mål. Han fant Paul Scholes, som spilte ballen mellom midtstopperne. Hurtigtoget Darius Vassell løp gjennom og scoret. Resten av kampen dominerte Kamerun, som brukte hele banens bredde i forsøkene på å finne åpninger for spissene Patrick Mboma og Eto'o.

Real Madrid-spilleren Geremi var involvert i veldig mye og viste også fram frisparkfoten. Ett frispark gikk i tverrliggeren og over, men i det 58. minutt skrudde han ballen rundt muren og inn via stolpen.

Det så ut til å bli et fortjent vinnermål, men i sluttminuttene samarbeidet Englands innbyttere Teddy Sheringham og Fowler om utligningen.

- Det er godt å ha slike spillere på benken. Det er alltid en god ting å slippe å tape, sa Eriksson.

England har fortsatt aldri tapt for et afrikansk lag, men Kamerun holdt for annen gang på å bryte den statistikken. Første gang var i VM-kvartfinalen i 1990, da England trengte masse flaks og to straffespark for å vinne 3-2. Det er eneste gang et afrikansk lag er kommet så langt som til kvartfinale i VM, men Kamerun håper å overgå den bedriften i år.

(NTB)

<B>UAVGJORT: Englands Owen Hargreaves (høyre) takler Kameruns Marc Vivien Foe.