Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

England vakler videre

England- Frankrike 0-2. Den engelske balloptimismen under Howard Wilkinson varte i en drøy time. I løpet av sju minutter midt i andre omgang scoret Nicolas Anelka to ganger. - Men England fortjente ikke å tape, sa Arsenals Emmanuel Petit etter kampen.

Litt før klokka åtte engelsk tid ble en smilende Wilkinson møtt med fyrverkeri. Nesten to timer seinere gikk han duknakket av Wembley.

Men ikke helt uten positive opplevelser fra sin første kamp som engelsk fotballsjef.

- Vi startet strålende, men etter hvert ga vi bort ballen altfor ofte. Vi møtte et bedre lag, sier Wilkinson til Sky Sports.

Tony Adams og Michael Owen kunne gitt England ledelsen før ti minutters spill mot de regjerende verdensmesterene fra Frankrike. Arsenal-veteranen Martin Keown burde gjort det etter en halvtime.

I stedet ble Arsenal-spiller Nicolas Anelka dagens mann på Wembley.

Feil annulering

I løpet av et kvarter i andre omgang hadde Arsenal-spissen tre baller inne, men bare de to siste blir stående historiebøkene. TV-bilder viste at også et Anelka-skudd i tverrliggeren skulle vært godkjent.

- Han er ung og blir bedre for hver dag som går. Målene i dag var viktige for laget, og for Anelkas sjøltillit, sier landslags- og Arsenal-kollega Emmanuel Petit.

Frankrike begynte kampen med åtte av spillerne som startet VM-finalen mot Brasil. Etter hvilen fikk engelskmennene bekreftelsen om at det trengs mer enn et managerskifte for å skaffe et godt fotball-lag. Vertene ble løpende mellom ballsikre verdensmestrer, og skapte ingenting.

- Må se framover

27. mars er det EM-kvalifiseringskamp mot Polen.

- Vi må se framover mot Polen-kampen. Da må vi vise oss fra en helt annen side, sier Wilkinson.

Spørsmålet er om han sjøl får bli med på EM-alvoret.

- Det vet jeg ingenting om. Jeg likte en del av det jeg fikk være med på i denne omgang, men det er aldri hyggelig å tape, sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media