England vakler videre

LONDON (Dagbladet): VM-kvalifisering: Finland- England 0- 0. England uten Beckham og Adams var klart best før pause, finnene farlige de siste 45. Men: Arsenals Ray Parlour var nærmest en avgjørelse.

Headinga hans traff tverrliggeren og spratt ned på streken. Inne eller ute? Inne , sa engelskmennene. Dommer og linjemann meldte ute.

- Utgjort, men vi viste langt bedre spill i denne kampen. Vi er skuffet fordi vi skulle ha hatt alle tre poengene, men sånn er det i fotball, sa kaptein Martin Keown etter kampen som ble sendt på en betalingskanal for britene i går kveld.

Teddy Sheringham viste at han fortsatt har noe å fare med i den engelske landslagstrøya. 34-åringen spilte fra start sammen med Andy Cole.

Etter fem minutter ble Teddy felt av den finske keeper Niemi. Sheringham var da på vei forbi og hadde åpen kasse. Paul Scholes sto nesten med armene i været, det samme gjorde Dennis Wiese. Men så ble det skuffelse.

Ikke utvist

- Sheringham hadde vært forbi hvis han ikke var blitt tatt ned, og han hadde da hatt fri bane til mål, den finske keeperen var heldig som slapp med gult kort. Vi var uheldige ettersom Sheringham ble felt, sa Ray Wilkins.

England kom til Helsingfors i går med et svart utgangspunkt. Keegan er borte og smerten satt i sjelen etter tapet for Tyskland lørdag. Akuttmanager Howard Wilkinson ble fulgt med lupe. Britisk presse mente han hadde plukket det svakeste laget på lenge. Wilko, som han kalles, smilte litt etter 0- 0.

- Vi jobbet sokkene av oss, vi ville ha et bra resultat og hadde fortjent det også, sier Keown som hadde kapteinsbåndet for en skadet Tony Adams.

Flinke finner

Etter to VM-kamper står England bokført med ett poeng. Før pause, og med Parlours skudd, hadde de fortjent to til. Men finnene var flinke også. Anført av en drivende god Jari Litmanen, en solid Sami Hyypiä og en meget sulten Mikael Forssell spilte de strålende i 20 minutter etter pause. Men de manglet den siste finishen.

NESTEN: Teddy Sheringham er forbi keeper Antti Niemi og har blankt mål foran seg. Men United-spissen ble felt, og sjansen spolert.