England vant «The Battle of Britain»

Skottland- England 0-2. - Det er bare pause - det er en match igjen, sier tomålscorer Paul Scholes. Og så blir han litt flau over det han har sagt.

For målene han scoret på Hampden Park i går ettermiddag sender England til EM.Sjøl Scholes - den mest beskjedne av dem alle - er sikker på det.

Men er England a la i går ettermiddag gode nok til å gjøre noen skjelvende i trekningsbuksene når EM-sluttspillet settes opp i Brussel 12. desember? Neppe. England er nemlig langt fra gode. Men Paul Scholes er god, og usedvanlig effektiv. På Hampden var han juvelen i steinrøysa.

- Den første scoringa kom etter en lang pasning fra Sol Campbell, sier Paul Scholes.

- Jeg fikk rom til å ta den med meg på brystet. Og etter det handlet det bare om å få ballen forbi Neil Sullivan.

- Den andre - headinga på frisparket til David (Beckham) - kom av seg sjøl og uten tanker om noe som helst.

En helt spesiell fyr

- Før kampen fikk Paul beskjed om å kaste håndgranater, sier Kevin Keegan.

- Og det var akkurat det han gjorde. Og scoringene - hva kan jeg si om utførelsen og han som gjorde dem? Jo - de var praktfulle og ble scoret av en helt spesiell fotballspiller, sier Keegan.

Med 2-0 til pause tør jeg påstå at England allerede var på vei over kanalen til EM. Skottland var drept og hadde verken kvalitet eller kreativitet til å gjøre noe med det. Men ballen hadde de, som så mange ganger før. Til det kjedsommelige.

- Kevin Gallacher hadde en stor sjanse rett etter at England hadde fått 1-0, sier Skottland-stopper Colin Hendry.

- Der burde han ha scoret. Og så hadde vi et par til som med litt hell kunne gjort returen på Wembley langt mer åpen.

- Når vi vet at vi må score tre for å klare det sier det seg sjøl at det blir vanskelig.

- Skottene har et fjell å klatre over, sier Kevin Keegan.

- Det andre målet var veldig viktig for oss. Men jeg sier ikke at det er kjørt - jeg sier bare at vi er godt på vei. Og:

- Jeg synes vi fortjener det etter fantastisk spill.

Følelsesmennesket

Keegans resultatorienterte fjell-metafor er et korrekt bilde på situasjonen før ondsdagskveldens retur på Wembley. Synet på Englands prestasjon er ditto på jordet. Men sånn er han, denne bransjens mest emosjonelle manager. Fordi han tenker med hjertet.

- Jeg er kanskje ikke den største taktikeren, sier Kevin Keegan.

- Men man når langt gjennom å snakke nært og nøye med spillerne. Og når jeg ber dem om å ta ansvar så gjør de det som i denne kampen. Og jeg kan love dere at vi vil bli bedre.

Faren over

I dag snakker de som ikke har så mye annet å snakke om - og som er forpliktet til å bruke de tre neste dagene på å skape hype før Wembley - om Englands farlige 2-0 ledelse. Det er jo så lett å sovne. Men mot Skottland - som ser ut til å duppe av med ballen, før de etter lang besittelse slår en høy ball inn mot Englands luftdominerende stoppere - er det ingen fare.

None. Zero. Zipp.

Skottene har ikke scoret på England siden Graeme Souness slo inn et straffespark på Wembley i 1986. Siden den gang har naboene møtt hverandre fem ganger. Og det er derfor Scholes slo blikket ned mot skoa sine da han sa at det bare er pause. Fordi Skottland må ha tre. Ligger det for England å spille bra fotball kan alle med engelsk syke få en fin sommer. Hvis ikke foreslås sterk medisin. For Keegans hjerte har ennå ikke banket fram en god landskamp.

Hvilket må til for å vinne noe mer enn The Battle of Britain.

#

HELTEN: I dag er Paul Scholes mannen hele Englands snakker om. Manchester United-stjernen header her inn sitt andre mål i EM-kvalifiseringskampen mot Skottland. # Foto: SCANPIX/AP