England var på vei mot prestisjeseier, men falt sammen i sluttminuttene

Endte 2-2 mot Spania.

HISSIG: Erik Dier i diskusjon med  Ander Herrera og  Inigo Martinez. Foto: NTB Scanpix
HISSIG: Erik Dier i diskusjon med  Ander Herrera og  Inigo Martinez. Foto: NTB ScanpixVis mer

Isco utlignet i sjette overtidsminutt, og etter sluttsignalet raste Englands vikarierende landslagssjef Gareth Southgate mot fjerdedommeren og pekte på klokka si. Det var signalisert fem tillagte minutter, men det hadde vært en skade i tilleggstiden, så dommerne hadde sitt på det tørre.

Southgate ventes å få jobben som landslagssjef på permanent basis, men det ville vært enda sikrere om England hadde gått av banen som vinner tirsdag.

Over 83.000 tilskuere på Wembley fikk se mye lovende engelsk spill før den dramatiske avslutningen

Mens Southgate er ubeseiret i fire kamper som landslagssjef, er Spanias nye landslagssjef Julen Lopetegui ubeseiret i seks kamper siden han etterfulgte Vicente del Bosque.

Giftig

Adam Lallana ga England en tidlig ledelse på straffespark, og England spilte giftig kontringsfotball som ga Spania store problemer i første omgang. Det eneste som ga Southgate grunn til bekymring var at Lallana måtte ut med skade.

Bare to minutter ut i annen omgang stupheadet Jamie Vardy inn 2-0, hans første mål på 15 kamper for klubb og landslag, og England dominerte kampen.

Seieren så ut til å være sikret da Iago Aspas i det 89. minutt fikk skjære inn fra siden og skru ballen i mål. Det var Englands første baklengsmål siden Southgate overtok laget da Sam Allardyce fikk sparken.

Isco rakk å misbruke en stor sjanse på overtid før samme mann sørget for utligningen. Koke sendte et langt framspill til spissen, som tok ned ballen på brystet og sendte den mellom beina på keeper Tom Heaton.

Målløst

Det endte uavgjort også for flere andre store fotballnasjoner tirsdag. Frankrike spilte 0-0 mot Elfenbenskysten i Lens, og det ble målløst også mellom Italia og Tyskland i Milano.

Tyskland, som leder overlegent i Norges VM-kvalifiseringsgruppe, er fortsatt uten baklengsmål denne sesongen.

Italia var nærmest seieren med Andrea Belottis stolpetreff i det 82. minutt. Benedikt Höwedes holdt på å avgjøre for tyskerne på overtid, men nikket rett utenfor.

Publikum pep for øvrig mot Tysklands kaptein for dagen Thomas Müller, som gjorde seg upopulær da han kalte kampen mot San Marino i VM-kvalifiseringen (8-0 fredag) meningsløs.

(NTB)