- England vraket Guardiola da Hodgson ble ansatt

Spanjolen meldte seg til tjeneste, ifølge avis.

- MELDTE SEG TIL TJENESTE: Ifølge Daily Mails kilder meldte Pep Guardiola sin interesse da Fabio Capello trakk seg som engelsk landslagstrener. Foto: Uli Deck, EPA / NTB Scanpix
- MELDTE SEG TIL TJENESTE: Ifølge Daily Mails kilder meldte Pep Guardiola sin interesse da Fabio Capello trakk seg som engelsk landslagstrener. Foto: Uli Deck, EPA / NTB ScanpixVis mer


(Dagbladet): Etter at Fabio Capello i februar i fjor bestemte seg for å gi seg som landslagssjef for England, meldte Pep Guardiola sin interesse, skriver Daily Mail.

Ifølge avisas kilder meldte den daværende Barcelona-treneren sin interesse til Det engelske fotballforbundet (FA) via en mellommann.

FA-leder David Bernstein var imidlertid så fast bestemt på at de ønsket en engelsk sjef til å overta etter italienske Capello at den spanske suksesstreneren ikke ble innkalt til intervju.

Guardiola hadde på det tidspunktet bestemt seg for å gi seg som Barcelona-trener, men var ikke definitivt bestemt på at han skulle ta et friår, slik han til slutt gjorde.

Denne høsten er han tilbake i fotballen som trener for Bayern München.

- Ansatte den beste FA ble ifølge en innsidekilde kontaktet av flere europeiske topptrenere, men vurderte kun engelske kandidater. Forbundet ønsker ikke å kommentere hvem som var inne i bildet, men bekrefter at ønsket var en engelskmann.

- Dette var en konfidensiell prosess. Vi gjorde det klart fra første første stund at vi foretrakk en engelsk manager, og ansatte den beste mannen for jobben, basert på forutsetningene som ble lagt av David Bernstein på det tidspunktet.

Roy Hodgson ble ansatt, og tok England til kvartfinalen i fjorårets EM. De spilte 0-0 mot Italia, men tapte på straffer. Nå topper England sin VM-kvalifiseringsgruppe etter fire seirer og tre uavgjorte kamper.

Mens FA valgte å satse engelsk på trenersiden, er det mange av de engelske toppklubbene som bruker mange utenlandske spillere på lagene sine.

Vil ha kvoter Manchester United-stopper Rio Ferdinand, som har gitt seg på landslaget, sier til Mail on Sunday at dette ødelegger for landslaget.

- Så få engelske spiller i Premier League svekker det engelske landslaget, selvsagt gjør det det. Se på Manchester Citys kamp mot Newcastle nylig. Det var knapt engelske spillere på banen, bare 3 av de 22 som startet. Det er en skam, sier Ferdinand.

Han sier han er for en regel om et minimumantall engelske spillere på laget, eller i det minste i troppen. Han er klar over at det vil komme i konflikt med EU-reglene om fri flyt av arbeidskraft, men mener at dersom alle klubbene ble enige om et frivillig kvotesystem, kunne det fungere.

Ferdinand viser til tyrkisk fotball, der klubbene kan ha maksimalt 10 utenlandske spillere i stallen og 6 i 18-mannstroppen til kamp.

- Jeg vet at europeisk lov ikke tillater lovbestemte kvoter. Så du kan ikke gjøre det. Men om du ønsker å beskytte engelsk fotball, dens arv og framtid, må noe slikt bli innført, sier Ferdinand.

VALGTE ENGELSK: Det engelske fotballforbundet gikk for engelskmannen Roy Hodgson. Etter erfaringen med Capello ønsket FA en engelsk landslagssjef. Foto: Andy Rain, EPA / NTB Scanpix
VALGTE ENGELSK: Det engelske fotballforbundet gikk for engelskmannen Roy Hodgson. Etter erfaringen med Capello ønsket FA en engelsk landslagssjef. Foto: Andy Rain, EPA / NTB Scanpix Vis mer