England ydmyket

I går kveld ble England ydmyket av Australia. I dag vil Sven Göran Eriksson bli korsfestet av britiske tabloidaviser.

LONDON (Dagbladet): Men kritikken bør rettes mot de «ferierende» og overbetalte fotballmillionærene som representerte fotballens hjemland i 1. omgang:

Mot et australsk lag som ville kjempe, liknet Rio Ferdinand, Michael Owen og resten av stjernegalleriet et bedriftslag på heisatur etter sesongslutt.

Mest synd var det på Kieron Dyer, Jim Beattie og Frank Lampard, som liksom skulle få sjansen til å spille seg inn blant de beste.

God Jenas

Kamp ble det først da Svennis byttet ut hele laget og slapp utpå «ungdomslandslaget» etter pause.

Da ble Wayne Rooney den yngste spilleren på A-landslaget: 17 år og 111 dager.

Og han brukte bare 82 sekunder på å imponere: En elegant frispilling av Darius Vassel endte i corner.

Et par minutter seinere var han i gang igjen, men skuddet ble blokkert. Likevel viste han nok til å overbevise om at ungkalven har alt - bortsett fra erfaring. Og den trenger han et år eller to på å få, før han kan gjøre en fullgod innsats på topplan. Rooney visnet utover i omgangen, i motsetning til Owen Hargreaves og kampens beste engelske spiller, 19-åringen Jermaine Jenas. Han var over alt og sto også bak Francis Jeffers redusering til 1-2 etter 69 minutter: Et flott overlegg headet Arsenal-spilleren inn til et praktmål.

Da så det ut til at U-laget kunne vende kampen, men et billig australsk mål ved Feyenoord-spilleren Brett Emerton fem minutter før slutt punkterte det hele.

Storspill av Kewell

Francis Jeffers var sammen med Jenas og Hargreaves de beste på England. Men hans problem er liten spilletid i the Gunners: Selv med hans kvaliteter er det vanskelig å vippe ut Thierry Henry og Dennis Bergkamp.

Svenn Göran Eriksson, derimot, har en rekke problemer.

Selv om dette var den første landskampen på fire måneder, har han ingen mulighet til å bruke de beste spillerne gjennom en hel kamp. Og når «det beste» forsvaret ikke interesserer seg særlig for å markere motstanderne blir kampen verdiløs. Det ble tydelig da Australia tok ledelsen i det 20. minutt: Et frispark landet vakkert på hodet til Crystal Palace-stopperen Tony Popovic, med Gary Neville som tilskuer.

2-0 kom fire minutter før pause da en storspillende Harry Kewell bokstavelig talt løp skoene av Rio Ferdinand, driblet av keeper og rullet ballen pent i mål.

HJALP IKKE: Wayne Rooney ble i går den yngste spilleren på Englands A-landslag noensinne: 17 år og 111 dager gammel brukte bare 82 sekunder på å imponere, da han viste seg fram med en elegant frispilling. Men det hjalp ikke, mot kjempende Australiere.