Englands dyreste spiller gjør som kong Olav

Robinho reiser kollektivt.

(Dagbladet.no): Her til lands er nok tidenes mest berømte kollektivreise da kong Olav under oljekrisa i 1973 tok trikken til Voksenkollen for å gå på ski. En viktig grunn til at Olav V ble selve folkekongen.

I England seiler Manchester Citys brasilianske superstjerne opp som en klar kandidat. Han ble tidenes dyreste kjøp da han ble hentet fra Real Madrid for en rekordsum på omkring 340 millioner kroner.

Lønna skal ligge på drøye 1,2 millioner i uka. Dermed vil vel de fleste tro at bilparken hans er relativt solid.

- Folk bare måpet

Så overraskelsen var selvsagt formidabel da City-stjerna tok med kjæresten på bussen de åtte kilometerne til Trafford Shopping Centre like ved rivalen Uniteds hjemmebane.

- Han satt i underetasjen som om det var den mest naturlige ting i verden for en multi-millionær-fotballspiller. Ryktet spredte seg fort i bussen. Ingen trodde det de så, og noen bare måpet, sier en medpassasjer til The Sun.

Ifølge avisa bor den nyutnevnte City-kapteinen fortsatt på femstjerners hotell med kjæresten. Kanskje han venter med bilkjøp til han har en egen garasje å parkere i. Ellers spekuleres det selvsagt i om han hadde sparepengene i en islandsk bank.

- I det minste skulle man tro han ble kjørt av en sjåfør, eller om han var i knipe, tok taxi. Men buss? Utrolig! mener The Suns kilde.

FOLKEKONGEN: Kong Olavs trikkereise til Voksenkollen for å gå på ski under oljekrisa i 1973 gjorde ham ikke mindre populær blant folket. Foto: Odd Wentzel, Dagbladet
FOLKEKONGEN: Kong Olavs trikkereise til Voksenkollen for å gå på ski under oljekrisa i 1973 gjorde ham ikke mindre populær blant folket. Foto: Odd Wentzel, Dagbladet Vis mer

En fiasko?

Mens vi her til lands elsket kong Olav for trikketuren sin, har engelskmennene et beryktet sitat som ofte, men muligens feilaktig knyttes til tidligere statsminister Margareth Thatcher:

- En mann, som i en alder av over 26 år befinner seg på bussen, kan regne seg selv som en fiasko.

Enkelte kilder gjengir også sitatet med alderen 30 år. Uansett har Robinho god tid til å bytte ut buss med bil. Han er tross alt bare 24.

Og Robinho er uansett ikke verdens rikeste busspassasjer. The Guardian kan for eksempel berette at IKEA-gründer Ingvar Kamprad - verdens sjuende rikeste mann ifølge Forbes - angivelig skal ha bli nektet adgang på en prisutdeling der han skulle motta en pris. De tyske sikkerhetsvaktene hadde observert at han ankom med bussen.

Englands dyreste spiller gjør som kong Olav
INGEN FIASKO: I England er det blitt sagt at en mann over 26 år som tar bussen er en fiasko. City-kaptein Robinho er heldigvis bare 24.