FRA BENKERS TIL BANKERS? Jamie Vardy har startet på benken i Englands to første EM-kamper, men han kom inn og snudde oppgjøret mot Wales med sin utligning til 1-1. Man trenger ikke være overtroisk for å satse på han fra start i EM-fortsettelsen, men det finnes uansett gode argumenter der. Foto: Paul Ellis / AFP / NTB Scanpix
FRA BENKERS TIL BANKERS? Jamie Vardy har startet på benken i Englands to første EM-kamper, men han kom inn og snudde oppgjøret mot Wales med sin utligning til 1-1. Man trenger ikke være overtroisk for å satse på han fra start i EM-fortsettelsen, men det finnes uansett gode argumenter der. Foto: Paul Ellis / AFP / NTB ScanpixVis mer

Englands hemmelige våpen: Derfor må Vardy spille fra start

Innbytter Jamie Vardy (29) snudde kampen mot Wales. En titt på historien forteller hvorfor England bør satse på spissen fra start i fortsettelsen.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

De siste 20 årene har Englands to mest spennende spillere i store turneringer vært raske, direkte spisser som kommer rett fra sin første Premier League-sesong. Michael Owen herjet i VM 1998, og Wayne Rooney i EM 2004 - begge to uredde angripere som satte en støkk i motstanderforsvaret.

Jamie Vardy måtte starte de første to kampene i Frankrike på benken, men etter det han viste da han først fikk sjansen, kan det være Leicester-spissens tur til å prege et mesterkap.

For etter torsdagens scoring som innbytter mot Wales er det flere som mener Vardy må få sjansen fra start i kveldens kamp mot Slovakia. Og kritikken øker mot Harry Kane, som ikke har vist seg fra sin hvasseste side så langt i mesterskapet.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn